StoryEditor
hrvatski napadač

Ante Budimir na SP-u ispisao povijest svog kluba, ali im i donio lijepu zaradu

Piše hina  /  22.12.2022., 10:43h

Ante Budimir prvi je osvajač medalje s nekog svjetskog prvenstva u 102 godine dugoj povijesti Osasune pa će mu sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva odati priznanje kad se vrati s odmora. Hrvatska je pobijedila Maroko 2:1 u utakmici za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru pa je tako i Osasunin napadač stigao do medalje.

"Na našem stadionu El Sadar nećemo igrati do 14. siječnja, ali namjeravamo odati priznanje našoj dvojici igrača koji su dosegnuli polufinale. Sudjelovat će Abde Ezzalzouli, koji je zauzeo četvrto mjesto s Marokom, i Ante, koji je osvojio treće mjesto s Hrvatskom", rekao je Osasunin glasnogovornik Santi Zuza.

Donijeli klubu 720.000 eura

Osasuna će zahvaljujući sudjelovanju svog dvojca na prvenstvu u Kataru primiti oko 720.000 eura od FIFA-e. Krovna svjetska nogometna organizacija isplaćuje klubovima oko 10.000 eura po danu koji je igrač proveo na Svjetskom prvenstvu.

U povijesti Osasune, kluba koji se nada plasmanu u neko od europskih natjecanja iduće sezone, još su samo dvojica igrača igrala na svjetskim prvenstvima. Srpski napadač Savo Milošević 2006. nije prošao skupinu sa svojom reprezentacijom, dok je branič Francisco Silva s Čileom zapeo u osmini finala 2014.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:30