StoryEditor
junak hrvatske

Ante Budimir je zbog rata napustio BiH i u Gorici upoznao suprugu: "I ona je izbjeglica, iz Vukovara"

Piše desk  /  22.11.2023., 10:48h

Junak utakmice između Hrvatske i Armenije, Ante Budimir obično je samozatajan kad je riječ o njegovom privatnom životu. Iako rijetko govori o obitelji, poznato je da je u sretnom braku sa suprugom Monikom od 2019. godine. Par zajedno ima trojicu sinova, pri čemu je najmlađi rođen ove godine.

Naš reprezentativac poznat je po svojoj jednostavnosti, skromnosti i religioznosti. 

Hrvatska ide na Euro, Hrvatska slavi! Ante, ovo ćemo ti zapamtiti

Igrač Osasune povremeno dijeli posebne obiteljske trenutke na društvenim mrežama, tako je podijelio i slike s vlastitog vjenčanja. 

Kako su se upoznali?

Ante je rođen u Zenici, ali samo zato što je tamo najbliža bolnica. On je iz sela Ozimica pokraj Žepča u BiH.

"Rat i sve okolnosti su utjecale na to da napustimo dom i 1992. godine dođemo u Veliku Goricu. Tata mi je poginuo u automobilskoj nesreći. Mama Janja je sa mnom i dvije sestre Irenom i Renatom došla u Turopolje. Mama se žrtvovala za nas, sve nam je omogućila", ponosno govori Ante.

Iako se rijetko izražava o privatnom životu, jednom prilikom je otkrio kako je upoznao suprugu Moniku, o kojoj se također ne zna puno.

"Upoznali smo se u Velikoj Gorici. I ona je izbjeglica, iz Vukovara", rekao je za 24 sata Budimir koji je također izbjeglica iz Žepča.

Monika je Anti neizmjerna podšrka, u što smo se uvjerili tijekom posljednjeg Svjetskog prvenstva, gdje je zajedno sa sinovima bodrila Antu na utakmicama. 

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 12:41