StoryEditor
trener real madrida

Ancelotti: "Nije pošteno reći da je Messi najbolji u povijesti, ja svaki dan treniram Zlatnu loptu"

Piše desk  /  29.12.2022., 14:40h

Real Madrid u nastavak sezone kreće furiozno. Borbu za pet trofeja počinje s tri utakmice u devet dana i lovom na Barcelonu, koja na vrhu La Lige ima dva boda više od aktualnog prvaka.

Sutra kod Valladolida igra u 15. kolu Primere, onda 3. siječnja gostuje kod niželigaša Cacerena u Kupu kralja, a 7. siječnja će niz tri gostovanja zaključiti kod Villarreala u prvenstvenoj utakmici. 

Realov trener Carlo Ancelotti ovako je na konferenciji za medije najavio ono što ga čeka: "Kreće maraton u sklopu kojeg se u sljedeća dva i pol mjeseca borimo za pet trofeja: La Ligu, Kup kralja, Ligu prvaka, španjolski superkup i Klupski SP. Nema više odmora jer do 19. veljače igramo svaka tri dana. Svi igrači su se vratili nakon SP-a u Kataru. Modrić, Tchouameni i Camavinga priključili su nam se posljednji, ali oni neće igrati kod Valladolida."

U kakvom su stanju igrači po povratku s SP-a?

Jako dobrom. Uspjeli smo povratiti Benzemu, koji nam je iznimno važan. Svi koji su bili na odmoru vratili su se u dobrom stanju, ali dat ću prednost onima koji su bili ovdje cijelo vrijeme.

Puno se govorilo i pisalo o Benzemi i njegovoj ogorčenosti što nije uvršten u reprezentaciju Francuske za završnicu SP-a?

Nismo uopće pričali o tome. Znam da u njemu imam maksimalno motiviranog igrača i uvjeren sam da će nam u drugom dijelu sezonu donijeti puno dobroga. 

Hoćete li u zimskom prijelaznom roku dovoditi pojačanja?

Imamo sjajnu momčad i to poglavlje je zatvoreno. Ne znam jedino što se tiče odlazaka jer neki nogometaši koji manje igraju bi možda htjeli ići.

Brazil je zainteresiran da mu budete izbornik?

Nisu me još zvali, ali godi mi što su zainteresirani. Moja situacija je jasna. Ja sam trener Reala i nikada ne bih prekinuo suradnju s klubom.

Je li Messi najbolji u povijesti?

Nije pošteno reći da je najbolji jer svaka era ima sjajne nogometaše. Na primjer, ja svaki dan treniram Zlatnu loptu. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:42