StoryEditor
la liga

Ancelotti: "Morao je Luka pucati penal! Ne znam što se dogofilo, malo sam ljut"

Piše desk  /  26.08.2023., 10:29h

Nakon gostujuće 1:0 pobjede Real Madrida nad Celta Vigom pred novinare je izašao trener Carlo Ancelotti, gdje je talijanski strateg podijelio dojmove na prezentaciju svoje momčadi. Pobjednički pogodak za Kraljevski klub zabio je nova zvijezda Jude Bellingham, a glavobolju je zadala ozljeda Viniciusa Juniora koji je izašao u prvom poluvremenu.

- Jude nastavlja zabijati i pridonositi. Vini je imao problem i promijenili smo ga. Vidjet ćemo što ima u sljedećih nekoliko sati, to je problem s bedrom – rekao je Ancelotti.

- Ne mislim da je jako ozbiljno. Htio je nastaviti jer to nije jako ozbiljna stvar. Htio je nastaviti i to ga je zasmetalo. Neće igrati protiv Getafea, ali u pauzi će se oporaviti. Malo čudno, jer je počeo jako dobro, djelovao je nekontrolirano. Bez njega nas je koštalo više jer je Celta dobro igrala. Nismo našli prostora i imali smo poteškoća.

Ancelotti je bio nezadovoljan što je kazneni udarac u 68. minuti izveo Rodrygo, umjesto Luke Modrića.

- Oni nemaju slobodu birati pucača. Ne znam što se dogodilo, Luka je morao pucati i ne znam što se dogodilo. Taj koji je morao pucati bio je Vini, ali njega nije bilo. Oni su odabrali Rodryga i nisam imao vremena reći da je to morao biti Modrić.

Novinari su ga upitali je li ljutit zbog te odluke.

- Malo da. Tada je bilo teško komunicirati, rekao sam Fedeu, ali on nije imao vremena prenijeti poruku. Pogledat ćemo to u sljedećih nekoliko dana.

Debitirao je i vratar Kepa Arrizabalaga.

- Kepa je igrao dobro, bila je to dobra timska igra. Nije to bila kvalitetna pobjeda, nego zalaganje. Bilo je loših stvari poput Vinija ili penala, ali smo pokušavali do kraja. Kepa je zaslužio igrati. U ove tri utakmice vidjelo se da smo se dobro branili, vidjet ćemo za dalje u sljedećim utakmicama.

Još jednom se osvrnuo i na potencijalne aktivnosti na transfer mercatu.

- Nitko ne treba u napadu, pokriveni smo. Postoje podaci, dali smo šest golova bez Karima, bez Vinija... Imamo resurse naprijed. Razmišljao sam staviti Brahima, ali htio sam održati ravnotežu izbjeći iznenađenja. Ova momčad pokazuje da je kompletna momčad. Pobijedili smo bez Courtoisa, bez Militaoa, bez Karima i bez Vinija. Momčad je dobro napravljena.

Celti je u jednom trenutku poništen i pogodak zbog prekršaja na novom vrataru Reala.

- Vidio sam hvatanje za Kepinu majicu. Mislim da je gol pravilno poništen.

Za kraj se još jednom osvrnuo na junaka Bellinghama.

- Golovi mu nisu najvažnija kvaliteta, ali ide mu dobro, dobro se kreće, inteligentan je i dolazi u pravo vrijeme na pravo mjesto. Ima veliku sposobnost na rubu šesnaesterca.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
03. svibanj 2024 04:54