StoryEditor
transferi

Ancelotti i Guardiola kažu da neće dovesti Gvardiola. Dva su kluba još u igri

Piše desk  /  29.12.2022., 19:57h

Joško Gvardiol postao je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru najskuplji obrambeni igrač na svijetu. Njegova je vrijednost skočila na 75 milijuna eura. U njegovom se klubu Leipzigu pripremaju na pregovore, no stigle su vijesti da su mu dva velika kluba zatvorila svoja vrata, bar ovog siječnja.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola nakon utakmice protiv Leedsa je rekao da ne misli više raditi nijedan ulazni transfer te da će s ovom momčadi završiti sezonu. City je bio jedan od prvih klubova s kojim su mediji povezivali Gvardiola nakon odličnih nastupa na Svjetskom prvenstvu, piše Index.hr.

Tijekom natjecanja u Kataru velik je interes pobudila i glasina da bi Gvardiol mogao završiti u Real Madridu. Pobio je to trener Reala Carlo Ancelotti na današnjoj konferenciji za medije. Rekao je nešto slično kao i Guardiola - da Real više ne misli dovoditi igrače ove zime te da je zadovoljan trenutnim stanjem u momčadi.

Ostali su Tottenham i Chelsea

Engleski Express pisao je da bi Tottenham za Gvardiola i braniča Sportinga Pedru Porru izdvojio ukupno 105 milijuna funti. Porro prema Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura, no većina iznosa bi ipak otišla na angažman hrvatskog braniča.

Chelsea je i ranije nudio 80 milijuna eura za Gvardiola, ali uprava njemačkog kluba tu je svotu glatko odbila, a kako je rekao ugledni novinar i stručnjak za transferna pitanja Fabrizio Romano, Leipzig se nada dobiti najmanje 100 milijuna eura. Bude li tako, Gvardiol će postati najskuplji branič u povijesti. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:14