StoryEditor
20-godišnji veznjak

Analitičari se dive Dinamovom dragulju: "Ima nevjerojatan dribling i nogometni IQ"

Piše desk  /  02.02.2023., 09:25h

Martin Baturina je jedno od otkrića Dinamove sezone. Devetnaestogodišnji veznjak ima sve važniju ulogu na Maksimiru, a skraćivanjem opcija u rotaciji vrlo često započinje utakmice. Analitička tvrtka xfb je na svojem Twitter profilu objavila detaljnu analizu igre Dinamovog dragulja.

U njemu su pobrojali sve njegove najveće vrline u zadnjoj trećini terena, prije svega u driblingu i dodavanju. "Već je stvorio veliko ime u HNL-u. Njegova svestranost, tehničke mogućnosti i IQ za nogomet čine ga igračem kojeg se mora pozorno pratiti u budućnosti", pišu o Baturini, prenosi Index.

Hvalospjevi o njegovom driblingu i igračkoj inteligenciji

O njegovim kvalitetama dalje stoji: " Sa svojim dodavanjima, vizijom i driblingom, Martin je playmaker koji može organizirati napad lakoćom. Poznat je po svojoj sposobnosti da u međuprostorima odigrava dodavanja koja njegovu ekipu približavaju golu. Vrlo je talentiran u iskorištavanju rupa u suparničkim obranama preciznim i pravovremenim dodavanjima."

"Taktički je vrlo potkovan i ima nevjerojatno razumijevanje igre. Dribling, pas i udarac čine ga velikom prijetnjom u završnoj trećini terena, a njegova mirnoća pod pritiskom vrlo je vrijedna stvar za bilo koju momčad. Posebno je aktivan u desnom međuprostoru odakle kreira šanse za momčad, a agilnost i brzina mu omogućavaju da prolazi pored braniča", stoji uz grafikone Baturinine igre.

Analitičari su u zaključku napisali: "Može često prenositi loptu iz desnog u lijevi međuprostor. To mu omogućava da drži obrane u neizvjesnosti jer ne znaju kamo krenuti čime otvara prostor suigračima. Vrlo je inteligentan pa prepoznaje takve situacije."

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 03:29