StoryEditor
fox tv

Amerikanci o Hrvatima: "Izdominirali su u veznom redu. Ne bih bio ni u koži Belgije"

Piše desk  /  28.11.2022., 09:05h

Izvedba hrvatske reprezentacije u pobjedi 4:1 nad Kanadom u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru impresionirala je nogometni svijet, pa tako i Amerikance čiji su bivši reprezentativci u ulozi stručnih komentatora u emisiji World Cup Now na TV postaji Fox konstatirali da ne bi željeli biti u koži Belgije, kojoj u posljednjem kolu treba pobjeda nad Hrvatskom, pa čak i da Belgija nema šanse.

"Ovo je rezultat koji je Hrvatskoj trebao. Trebali su igru ​​u kojoj bi mogli dati svoj pravi pečat. Protiv Maroka su bili malo pitomi, malo oprezni, kako je izbornik rekao, ali ovaj put su imali motiv i inspiraciju koja im je bila potrebna za rezultat. Ne bih se želio suočiti s ovom hrvatskom momčadi kad počnu nokaut runde. Ne bih bio ni u koži Belgije", rekao je Jimmy Conrad nakon hrvatske pobjede nad njihovim sjevernim susjedima, prenosi Index.

Beasley: Mislim da Belgija nema šanse

"Kombinacija u Hrvatskom veznom redu je nevjerojatna. Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Luka Modrić izdominirali su vezni red Kanade. Ako mogu igrati tako dobro i biti dosljedni i odlučni, mislim da Belgija nema šanse protiv ove hrvatske momčadi", smatra DaMarcus Beasley, koji je u karijeri igrao u Premier ligi i Bundesligi.

Bivši trener Newcastlea Warren Barton se nadovezao: "Kada taj trio u sredini terena krene, suparnicima ih je tako teško pratiti. Ne igraju posebno brzo, ali odjednom podignete pogled, postaju trkači koji dolaze odostraga, koji vam se približavaju. Žilavi su i opasni, a sve znaju."

"Svaka čast Hrvatima jer se nisu nimalo emotivno uplašili kad su primili gol. Što god da su mislili, samo se činilo radnički, da postignu sljedeći cilj. Nisu slavili u lice Kanađanima, nisu uzvratili ništa. Zabili su, otišli su dalje i nastavili zabijati. Njihov fokus i njihov mentalitet su na svjetskoj razini. Mogu otići jako daleko", završio je analizu Sasha Kljestan, veznjak LA Galaxyja koji podrijetlo vuče iz Sarajeva.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
26. travanj 2024 00:30