StoryEditor
sp u kataru

Amerikanac pitao Srbe zašto su izvjesili zastavu kojom prisvajaju Kosovo. Nisu htjeli odgovoriti

Piše desk  /  26.11.2022., 17:33h

Reprezentacija Srbije započela je Svjetsko prvenstvo u Kataru porazom 2:0 od Brazila u prvom kolu skupine G. Seleçao je bio nadmoćan suparnik svih 90 minuta i izabranici Dragana Stojkovića mogu biti zadovoljni činjenicom da su primili samo dva pogotka.

Nakon utakmice internetom se proširila fotografija spornog detalja iz srpske svlačionice. Naime, na ormarićima Miloša Veljkovića i Andrije Živkovića bila je izvješena zastava na kojoj je mapa Kosova obojenog u boje srpske zastave uz slogan: "Nema predaje."

Ubrzo su stigle reakcije s Kosova. Tamošnji nogometni savez oglasio se putem Twittera i poručio da Svjetsko prvenstvo nije mjesto za "govor mržnje" te pozvao FIFA-u na reakciju. Na današnjoj press-konferenciji srpske reprezentacije bili su veznjaci Marko Grujić i Nemanja Maksimović, a novinar američkog Associated Pressa upitao ih je o zastavi.

"Nećemo odgovoriti na to pitanje. Na ovoj konferenciji pričamo samo o utakmici s Kamerunom, je l' to u redu?" odgovorio mu je Milan Vuković, PR-ovac srpske reprezentacije. Na ponovno pitanje Amerikanca imaju li odgovor na to potvrdio je: "Na ovoj konferenciji pričamo samo o nogometu. Hvala."

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 12:25