StoryEditor
bio anonimac

Amerikanac koji zbog Cro Copa nosi šahovnicu na hlačicama postao senzacija

Piše Desk  /  21.09.2021., 13:42h
U noći sa subote na nedjelju dogodila se jedna od najvećih senzacija u povijesti Bellatora. Dotad gotovo anonimni Ben Parrish nakon samo 38 sekundi pobijedio je velikog favorita Christiana Edwardsa.

Edwards je u meč ušao kao osmorangirani borac ljestvice izazivača u Bellatorovoj poluteškoj kategoriji s omjerom 5-0-0 i statusom povremenog trening-partnera Jona Jonesa. 

Svi su ostali iznenađeni

S druge strane stajao je Parrish, veliki autsajder po stručnjacima i kladionicama koje su na njega nudile koeficijent 9 te borac koji je u tom meču debitirao za Bellator nakon pet profesionalnih MMA borbi.

Parrish je borbu između najvećeg favorita i najvećeg autsajdera na cijelom cardu Bellator 266 priredbe završio brutalnim nokautom nakon samo 38 sekundi borbe.

Lijevim krošeom je srušio Edwardsa i onda završio posao s još nekoliko udaraca. Sve to napravio je u povratničkoj borbi, skoro dvije godine ga nije bilo u kavezu jer je 2019. slomio nogu u posljednjoj borbi.

Obožava Cro Copa i Cikatića

O koliko velikom uspjehu je riječ najbolje svjedoči činjenica da je Parrish toliko nepoznat borac da se podatak o tome koliko ima godina može pronaći tek na njegovom Instagramu. 

Ovaj 31-godišnji američki borac hrvatskim je fanovima borilačkih sportova posebno zanimljiv jer nastupa u hlačicama s hrvatskom šahovnicom, a razlog tome je što su mu borilački uzori Mirko Filipović i Branko Cikatić.

Uz MMA karijeru, Parrish radi i u jednom poduzeću za industrijsku opskrbu, a roditelj je šestogodišnje kćeri. Nosi nadimak Big Tuna prema Tonyju Accardu, poznatom američkom mafijašu iz Chicaga. 

Bild.ba

17. travanj 2024 09:24