StoryEditor
finac poslan na spavanje

Američki bombarder se vratio nakon godinu dana i brutalno nokautirao suparnika

Piše desk  /  16.10.2022., 09:40h

Wilder je već bio izgubio motivaciju za nastavkom karijere, ali predomislio se u svibnju kad su mu u rodnom gradu Tuscaloosi u Alabami podignuli brončani kip u prirodnoj veličini.

Deontay Wilder vratio se u ring nakon godinu dana i već u prvoj rundi nokautirao finskog teškaša Roberta Heleniusa. Američkom boksaču bila je to 46. borba u karijeri, 43. pobjeda, a nevjerojatna 42. nokautom. U njujorškom Barclays Centru sve je riješio za manje od tri minute.

Heleniusov nadimak je Nordic Nightmare, odnosno Nordijska noćna mora, ali on je taj koji je završio na spavanju.

U samoj završnici prve runde se okuražio i pokušao stisnuti Wildera u kut, ali ovaj mu je kontrirao direktom u lice i poslao ga na pod. Sudac je počeo odbrojavati, ali uvidjevši da Finac nepomično leži, samo je odmahnuo da je borba gotova.

Nakon okruglih 40 pobjeda Brončani Bombarder je 2018. prvi put boksao protiv Tysona Furyja, a završilo je bez pobjednika, podijeljenom odlukom sudaca. Nakon pobjeda nad Dominicom Breazealeom i Luisom Ortizom dobio je priliku za revanš protiv Furyja, i to dvaput, ali Kralj Cigana oba je puta bio bolji, prvo tehničkim, a onda klasičnim nokautom.

Wilder je već bio izgubio motivaciju za nastavkom karijere, ali predomislio se u svibnju kad su mu u rodnom gradu Tuscaloosi u Alabami podignuli brončani kip u prirodnoj veličini. Ovom pobjedom pokazao je da nije pogriješio.

S obzirom na to da je dokazao da i dalje pripada vrhu teške kategorije, Wilder će vjerojatno dobiti priliku da se konačno susretne s Anthonyjem Joshuom, a nije isključeno ni da će odmah u borbu za naslov protiv Oleksandra Usika, piše Index Sport.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 07:05