StoryEditor
POVRATNIK LJUBUŠAK

Alilović: Primio sam više poruka nego kad mi se rodilo dijete

Piše Desk  /  19.01.2022., 15:20h
Ranije su me pogađale neke stvari koje druge igrače možda ne bi pogodile, izgarao sam u želji. U klubovima mi je bilo drugačije, branio sam bolje nego za reprezentaciju. Sada sam stariji i iskusniji.

Nakon četiri godine Mirko Alilović (36) opet je u hrvatskoj reprezentaciji. Priča koju je zatvorio onim tužnim petim mjestom na Euru 2018. kojem smo bili domaćini dobila je neočekivani nastavak u Budimpešti, prenose 24sata.hr.

- Da, evo me nakon četiri godine. Tu sam domaći, susjed, i kada me nazvao izbornik, razmišljao sam sat vremena i rekao sam da ću doći i pomoći koliko mogu. Moja je odgovornost i obaveza još jednom obući ovaj dres. 

Brzo ste se predomislili?

- Primio sam više poruka nego kad mi se rodilo dijete. Euforija u Hrvatskoj polako raste, sigurno je i to razlog. Fizički se dobro osjećam, živim rukomet i unutra sam 20 godina. Poznajem sve naše igrače, pitanje je samo poznaju li oni mene - na šalu je stvari okrenuo naš Ljubušak.

- Ovo je prvenstvo pravo ludilo, virus nas proganja od prvog dana priprema, već smo dvije reprezentacije promijenili. Nadam se da će na tome i ostati. Evo, i drugima kreću problemi osim Skandinavaca, ali pitanje je trenutka kada će i njih.

Vas je nedavno drugi put?

- Nakon četiri dana dobio sam negativan test. Bez simptoma, kao i 99 posto slučajeva trenutno. Ali svi ti protokoli i zatvaranja otežavanju pripremu i boravak, osnovne stvari. Treba sve izdržati, ni ne znamo tko će sutra igrati.

Prošlost u reprezentaciji nije bila bajna?

- Pogađale su me neke stvari koje druge igrače možda ne bi pogodile, izgarao sam u želji. U klubovima mi je bilo drugačije, branio sam bolje nego za reprezentaciju. Sada sam stariji iskusniji, vidim stvari drugačije. Nebitno je tko je na golu, bitno je da Hrvatska pobjeđuje.

Može li sutra opasnu Crnu Goru? 

- Ima igrače u jako dobrim pa i sjajnim klubovima, jako dobre individualce. Sad su puni samopouzdanja, vide svoju šansu. Ali mi smo Hrvatska, nećemo nikoga podcijeniti, štoviše, neka se nas boje.

A mi se i dalje bojimo testiranja na korona virus.

- Još se skupljamo, neki su igrači dolazili tijekom noći. Neki će, nažalost, preskočiti idući trening, s njima ćemo pokušati kasnije organizirati neki mini trening i pokušati napraviti što se može u ovim uvjetima - rekao je izbornik Horvat.

- Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, međutim, uspjeli su se skupiti. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi.

Ivan Čupić odigrao je najviše minuta od svih u našoj reprezentaciji iako je prosjedio drugo poluvrijeme protiv Ukrajine. Taman da i on malo odmori.

- Došli smo do Budimpešte i ispunili prvi cilj. Ne zamaramo se drugim stvarima jer nema smisla, živimo s tim vjetrenjačama i nedaćama. Crnogorci su pokazali da su ozbiljna reprezentacija s izrazitim timskim duhom i kolektivom koji ih je doveo ovdje. Dalje od njih ne razmišljamo, ali očekujemo prve bodove.

Jeste li vi neke stare suigrače?

- Hvala im što su došli ovako, bez treninga. Puno ih nije bilo na popisu, ali pokazali su koliko svakom od nas znači hrvatski dres. Najgore je ovima u izolaciji koji sve moraju gledati na TV-u. Dok god ima tko doći, dobro je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:46