StoryEditor
bridgerweight

Alen Babić doznao sljedećeg protivnika: U ring će za mjesec dana, ako pobijedi borit će se za svjetsku titulu

Piše desk  /  22.04.2022., 08:50h
Već neko vrijeme hrvatski boksač Alen Babić trenira punom snagom i čeka ime sljedećeg protivnika, a sada ga je doznao.. U ring se vraća za mjesec dana, i to u novoj kategoriji bridgerweight, u kojoj će se 21. svibnja u Engleskoj boriti za priliku za pojas svjetskog prvaka.

"Ne odlazim iz teškaške kategorije, boksat ću u obje, ali tamo ne bih skoro dobio priliku za naslov. Ovo će biti borba za WBC-ov Silver pojas, što znači da pobjednik postaje obavezni izazivač za naslov prvaka", rekao je Babić, koji u profesionalnoj karijeri ima 10 pobjeda nokautom iz 10 mečeva među teškašima.

Savage će se u svojem idućem meču boriti protiv 31-godišnjeg Poljaka Adama Balskog, a ulog u borbi će biti WBC Silver pojas u bridgerweight kategoriji. Riječ je o pojasu koji je WBC federacija uvela 2010. godine. Onaj tko ga osvoji, postaje obavezan izazivač za naslov svjetskog prvaka i bori se protiv Oscara Rivasa.

Balski je 31-godišnji 188 cm visoki Poljak s omjerom 16-1 (devet nokauta), uglavnom u kategoriji cruiser. Jedini poraz karijere doživio je u svibnju prošle godine od Mateusza Masternaka jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon toga je u prosincu na isti način svladao Vadima Novopašina.

Borba bi se trebala održati 21. svibnja na Matchroomovom eventu, a ta će se priredba održati u londonskoj O2 Areni, s naslovnom borbom između Joshue Buatsija i Craiga Richardsa. Babić se posljednji put borio 18. prosinca u Manchesteru, gdje je Francuza Davida Spilmonta pobijedio nokautom u šestoj rundi, u meču u kojem je ostao u ringu najdulje u karijeri i u kojem je prvi put bio ozbiljno uzdrman.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:01