StoryEditor
anketa

56% čitatelja Marce smatra da je Luka Modrić najbolji veznjak svih vremena!

Piše desk  /  19.05.2022., 12:53h

"Nadam se da ću se povući u Real Madridu. Real je moja kuća, osjećam se jako sretnim u klubu, u gradu, te osjećam da sam uistinu drag ljudima", izjavio je 36-godišnji Modrić na dodjeli nagrade.

Španjolske sportske novine Marca dodijelile su svoju nagradu nazvanu "Legenda" hrvatskom nogometašu Luki Modriću.

Modriću je to još jedno priznanje u nizu, a istu nagradu su dobivali Messi, Ronaldo, Pele, Maradona, Jordan…

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije rekao je u srijedu kako se nada igranju još nekoliko godina za Real Madrid gdje namjerava i završiti igračku karijeru.

"Nadam se da ću se povući u Real Madridu. Real je moja kuća, osjećam se jako sretnim u klubu, u gradu, te osjećam da sam uistinu drag ljudima", izjavio je 36-godišnji Modrić na dodjeli nagrade.

Španjolski novinari pitali su svoje čitatelje je li Luka Modrić najbolji veznjak u povijesti nogometa. Marca je objavila anketu u kojoj je do trenutka objave ovog članka sudjelovalo više od 46 tisuća ljudi. Njih 56% je odgovorilo da je Modrić najbolji, a 44% ljudi ipak nije takvog mišljenja.

"Modrić, najvažniji hrvatski sportaš u povijesti svoje zemlje, došao je u Real Madrid u ljeto 2012. s glasom izvrsnog igrača, ali koji još nije ostvario veliku karijeru. Zvijezda Dinama i Tottenhama, život mu se promijenio kad je 27. kolovoza 2012. potpisao za Real.

Morao se pobuniti kako bi to postigao, što mu je danas nezamislivo, ali tad je to bio jedini način da ispuni san i zaigra za Real Madrid'', napisala je Marca koja je Modrića proglasila najgorim pojačanjem u povijesti Reala, ali Modrić ih je razuvjerio i napravio nevjerojatnu karijeru.

''Modrićeva veličina preskače Real Madrid. U hrvatskom dresu je ispisao povijest i igrao finale Svjetskog prvenstva. S kapetanom Lukom reprezentacija Hrvatske je dotaknula zvijezde.

Modrić je na putu 37. rođendana, ali i dalje igra u čudesnoj formi. Još se ne zna kada ide u mirovinu. Bio je prvi igrač koji je razbio hegemoniju Cristiana Ronalda i Messija i osvojio dvostruku pojedinačnu nagradu: Ballon d'Or i The Best'', pišu Španjolci.

Realov direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueño rekao je tijekom svečanosti da je Modrić legenda svjetskog nogometa.

"Primjer si vrijednosti koje predstavlja Real Madrid. Jako smo sretni što si među nama. Pripadaš povijesti našeg kluba, obilježavaš jednu epohu na koju smo ponosni", izjavio je Butragueño.

"Izuzetno uživamo u tvom talentu i liderstvu. Zaradio si poštovanje čitavog nogometnog i sportskog svijeta. Ponosni smo što si igrač Real Madrida", dodao je.

Na svečanosti, na kojoj je Modrić bio s obitelji, priznanje za nogometne uspjehe odao mu je i gradonačelnik Madrida.

"Izvanredan si nogometaš(...). Kod Luke je ključan talent i djelovanje", rekao je gradonačelnik Jose Luis Martinez-Almeida, inače simpatizer rivala Atletico Madrida, prenosi gol.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:58