StoryEditor
majstor s mora

111 mu je godina tek: Starac s Poljuda slavi rođendan

Piše desk  /  13.02.2022., 07:34h
Svaki Hajdukov rođendan je poseban, a ovaj je poseban po tome što je 111. Tri jedinice za 111. rođendan, a da sva bude u znaku boja jedan, nedostaje još samo četvrta - prvo mjesto na kraju sezone

'Godine prolaze – ljubav ostaje, Hajduče sritan ti rođendan' sažeo je nepoznati autor grafita na jednom splitskom zidu svu svoju ljubav i strast prema klubu koji voli i za koji navija. I teško je tome još nešto pametno dodati. Bez obzira na sve bure i oluje kroz koje je bijeli brod prolazio i prolazi, jedina konstanta na tom dugom putovanju bila je ljubav njegovih navijača, njegove pokretačke snage još od osnivanja davne 1911. godine.

Svaki Hajdukov rođendan po nečemu je poseban, a ovaj je poseban po tome što je 111... Tri jedinice za 111. rođendan, a da sva bude u znaku boja jedan, nedostaje još samo četvrta jedinica - prvo mjesto na kraju sezone. Navijači ga željno iščekuju, i to nikad duže u povijesti, čak sedamnaest godina, i svi vjeruju da je upravo ovo 'ta' sezona u kojoj će se prekinuti šampionski post.

Današnji rođendan je poseban i po tome što ga klub dočekuje s rekordnim brojem od preko 43.000 članova i s nikad jačom momčadi u svlačionici u novijoj povijesti. A ta simbioza igračke snage na terenu i masovne podrške s tribina trebala bi biti najveća garancija da će se Hajduk do kraja sezone aktivno boriti za oba trofeja. Sve je dakle napokon posloženo, i momčad, i navijači, čak su se i rođendanske brojke posložile...Sada je sve na igračima, oni su ti koji moraju zabijati golove i pobjeđivati na terenu, počevši od današnjeg ogleda sa Slaven Belupom, pa nadalje, piše Miro Gabela s 24sata.

- O rođendanu uopće ne pričamo u svlačionici, rođendan ostavljamo navijačima, naš posao je na terenu. Ako budemo razmišljali o slavlju, to nam neće pomoći da dobijemo utakmicu – kazao je trener Hajduka Dambrauskas, koji će za današnji ogled imati na raspolaganju sve igrače.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:46