StoryEditor
hrvatski nogometaš

Rebić golčinom spasio Milan poraza

Piše Desk  /  19.02.2022., 22:57h
Nogometaši Milana načinili su veliki kiks u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 26. kola Serie A odigrali tek 2-2 na gostovanju kod "fenjeraša" Salernitane.

Milan je poveo već u petoj minuti golom Juniora Messiasa i činilo se kako će "Rossoneri" lagano do bodova.

No Salernitana je okrenula rezultat preko Federica Bonazzolija (29) i Milana Đurića (72). Hrvatski napadač Ante Rebić vratio je goste u život izjednačivši u 77. minuti na 2-2 sjajnim udarcem s više od 20 metara. Rebić je svoj drugi gol ove sezone zabio 15 minuta nakon što je ušao u igru.

Gosti su u preostalom vremenu jurnuli i po treći gol, međutim Salernitana se uspjela obraniti.

U ranije odigranom susretu Verona, koju vodi Igor Tudor odigrala je 2-2 na gostovanju kod Rome premda je vodila 2-0 nakon 20 minuta igre.

Zanimljivo, Verona je bila na pragu prve gostujuće pobjede protiv Rome nakon 1973. godine, ali ipak nije uspjela. Roma sada ima 19 pobjeda i šest remija protiv Verone na Olimpicu.

Gosti su poveli već u petoj minuti golom Antonina Baraka, a u 20. minuti Adrien Tameze je zabio za 2-0. U 32. minuti Tudorova ekipa je zabila i treći gol, no pogodak Giovannija Simeonea je poništen zbog zaleđa nakon asistencije VAR-a.

U nastavku susreta odabranici Josea Mourinha su zaigrali daleko bolje. Cristian Volpato je smanjio u 65. minuti, a na 2-2 je postavio Edoardo Bove u 84. minuti.

Za Veronu je od 78. minute zaigrao Boško Šutalo.

U prvom subotnjem susretu Sampdorija je pobijedila Empoli sa 2-0, a junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Fabio Quagliarella (14, 29).

Za Sampu je to bila druga pobjeda u zadnja tri kola, dok je Empoli produžio crnu seriju bez ligaškog slavlja na čak devet kola.

Sampdorija drži 14. mjesto sa 26 bodova, dok je Empoli na 11. poziciji s pet boodva više.

Milan vodi sa 56 bodova, Inter na drugom mjestu ima 54 boda, ali i dva susreta manje, a treći je Napoli sa 53 boda i susretom manje.

Salernitana je na začelju sa 14 bodova, sedam manje od zone spasa.

Video pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:50