StoryEditor
HNK Mostar

Zlatna vila Prijedor: Specijalna nagrada za partnersku igru Robertu Peharu i Saši Oručeviću

Piše DESK  /  18.10.2021., 10:38h
Na 15. Međunarodnom festivalu pozorišta "Zlatna vila" u Prijedoru predstava "Ajmo na fuka", koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, osvojila je Specijalnu nagradu za partnersku igru.

Članovi Stručnog žirija - Zijah Sokolović (predsjednik), Željko Hubač i Tomislav Čadež - ovako su obrazložili dodjelu nagrade:

„Oba glumca su na simboličkom i semantičkom planu pokazali da je skladna partnerska igra, u kojoj su preciznost izraza i kontrolirana duhovitost oslikali mentalitet likova, važan činitelj uspješnog kazališnog čina.“

Prigodom preuzimanja nagrade, dramski prvak HNK Mostar Robert Pehar, zahvalio se Stručnom žiriju i prijedorskoj publici jer su "u drami 'Ajmo na fuka' prepoznali htijenje te umjetničku viziju i želju za boljim pravednijim i ljepšim Mostarom".

image

Specijalna nagrada za partnersku igru Robertu Peharu i Saši Oručeviću

HNK MOSTAR -

Ovo je sedma nagrada koju HNK Mostar osvojio u nepuna dva mjeseca nove kazališne sezone. Podsjetimo, na nedavno održanom 18. Međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska" Jelena Kordić Kuret, za ulogu u predstavi "Ja od jutra nisam stao" nagrađena je Velikom liskom za najbolju glumicu festivala, a dobila je i Malu lisku, kojom je također nagrađen i Dražen Pavlović. Predstava „Isus, sin čovječji“ osvojila je tri nagrade na jubilarnom, najstarijem kazališnom festivalu u Bosni i Hercegovini, 40. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu:

nagradu za najbolju glazbu Gabrijelu Prusini, najbolju kostimografiju Mirjani Zagorec te Draženu Pavloviću kao najboljem mladom glumcu za ulogu Isusa.

Trenutno je na repertoaru HNK Mostar 11 predstava od kojih je 8 sudjelovalo na raznim domaćim i inozemnim festivalima, a 7 ih je nagrađeno s 41 nagradom.

Dnevnik.ba

06. prosinac 2021 22:47