StoryEditor
žene napadača

Žena Waynea Rooneya dobila na sudu ženu Jamieja Vardyja

Piše desk  /  30.07.2022., 18:01h

Coleen Rooney, voditeljica i supruga bivšeg nogometaša Waynea Rooneyja, dobila je sudski spor s Rebekom Vardy, suprugom nogometaša Jamieja Vardyja. Rebekah je Coleen tužila za klevetu nakon što ju je Coleen 2019. optužila da je engleskom tabloidu The Sun prenijela "lažne priče" o njoj.

Coleen je rekla da je Rebekah novinarima prosljeđivala objave s privatnog Instagram profila, koje su bile namijenjene samo njenim prijateljima. Vardy je to poricala te ju je tužila za klevetu. Prema britanskom zakonu, Rooney je trebala dokazati istinitost iznesenih tvrdnji, a to joj je očito i uspjelo.

Sutkinja je presudila u korist Coleen Rooney, a dokaze i iskaze Rebeke Vardy, prenosi BBC, odbacila je kao nedosljedne. "Za gospođu Vardy suđenje je očito bilo stresno i uznemirujuće. U mnogim su trenucima njeni iskazi bili nedosljedni i u neskladu s dokumentiranim dokazima. Nije bila voljna predstaviti činjenice. Sve je to utjecalo na moj dojam njene vjerodostojnosti", komentirala je sutkinja.

Jedan od najskupljih sudskih sporova u Britaniji

Neko je vrijeme engleska javnost sumnjala da iza curenja vijesti stoji Rebekin agent za odnose s javnošću, koji je imao pristup njenom Instagram profilu. David Sherborne, odvjetnik Coleen Rooney, skupio je dovoljno dokaza koji pokazuju da je Rebekah znala i odobravala takve objave.

"Rebekah Vardy nije pozvala svog agenta da svjedoči zbog straha da će pobiti njene dokaze", rekla je sutkinja.

BBC navodi da je ovo jedno od najskupljih suđenja u Britaniji, a pravni troškovi bi se mogli popeti do milijun funti.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:15