StoryEditor
Eurovizija

Zbog bacanja zastave predstavnica Sjeverne Makedonije možda ne nastupi na Eurosongu

Piše Desk  /  11.05.2022., 12:11h
Predstavnica Sjeverne Makedonije na ovogodišnjem Eurosongu pjevačica Andrea Koevska prije nekoliko dana na svečanoj ceremoniji bacila je zastavu svoje države na pod. Javni Servis Sjeverne Makedonije razmatra povlačenje cijelog tima, a odluka se još čeka.

Predstavnica Sjeverne Makedonije trebala bi u drugom polufinalu Eurosonga izvesti pjesmu “Circles”, no to se možda neće ni dogoditi ako odluka Javnog servisa te države bude povlačenje cijelog tima s natjecanja u Italiji zbog, kako pišu sjevernomakedonski mediji, skandala i skrnavljenja državnih simbola.

Incident se dogodio nakon što je pjevačica na molbu fotografa odlučila pozirati bez zastavice svoje države te ju je bacila na pod.

Iz Javnog servisa Sjeverne Makedonije odmah se se oglasili i osudili bacanje zastave te istaknuli da ne stoje iza takvog skandaloznog ponašanja.

Oglasila se i sama Andrea Koevska ističući kako joj nije bila namjera bacati zastavu te da je htjela udovoljiti molbi fotografa, ali da blizu nje nije bio nitko iz delegacije te da nije imala kome dati zastavu.

“Nisam imala namjeru ikoga uvrijediti i ako sam to učinila, izvinjavam se. Nosim zastavu sa sobom gdje god idem i nadam se da ćemo moći prijeći preko ovoga”, rekla je.

Delegacija Sjeverne Makedonije koju čini sedam osoba i dalje je u Italiji i čekaju konačnu odluku – hoće li nastupiti 12. svibnja ili će se vratiti kući, piše N1.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:41