StoryEditor
optuženi za klevetu

Vojko V i Grše pojavili se na sudu zbog tužbe Zorana Mamića: Bivšem nogometašu nije dozvoljeno svjedočenje preko videolinka

Piše desk  /  07.03.2023., 13:56h

U Splitu je održano ročište u slučaju tužbe Zorana Mamića zbog pjesme Mamići repera Vojka V i Grše.

Vojko i Grše s odvjetnicima su se pojavili na sudu, a nakon ročišta su opalili i zajednički selfie. Mamić se nije pojavio na sudu, jer to znači da bi morao prijeći granicu te bi bio odmah uhićen, pa se pojavila samo njegova odvjetnica. 

Sudac Saša Marijan pitao je stranke postoji li mogućnost mirnog rješenja spora, na što je Mamićeva odvjetnica Jovana Puhalo kazala kako je spremna povući tužbu ako mu se javno ispričaju. Odvjetnik Vinko Ljubičić, zastupnik Vojka V, kazao je da reperi nisu željeli ni htjeli klevetati.

"Oni su jednostavno htjeli iskazati revolt radi zaštite određenih vrijednosti i ponašanja. Tuženici ne znaju tužitelja niti imaju motiv klevetati. Ovdje su stvari izvučene iz konteksta", kazao je odvjetnik Ljubičić, prenosi Dalmatinski portal.

Odvjetnica Puhalo rekla je da "95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego, kako je obrazložila, neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu". Vojko V i Grše naveli su kako se ne smatraju krivim.

Odvjetnica Puhalo je predložila da se Mamić ispita videolinkom iz Livna, kao i da se pribavi izvadak iz kaznene i prekršajne evidencije iz koje bi bilo vidljivo da nije nikad kazneno i prekršajno prijavljivan za drogu, a kamoli za kokain. Kako je sudac odbio prijedlog da se Mamića ispita videolinkom iz Livna, odvjetnica Puhalo zatražila je da se u BiH ispita putem međunarodne pravne pomoći, ali i to je sudac Marijan odbio jer zbog protivljenja okrivljenika takvom saslušanju taj iskaz ne bi mogao biti pročitan u ovom postupku.

Vojko i Grše su nakon ročišta dali i izjavu za medije. "Izašao mi je album prošli tjedan, skinite ga, poslušajte", rekao je Vojko V i dodao da je prijedlog o svjedočenju putem videolinka "smiješan". "Zna se što je hip-hop, odakle je krenuo i što predstavlja u društvu. To je umjetnička sloboda", dodao je Grše.

Podsjetimo, u pjesmi 'Mamići' Vojko V i Grše pjevaju '"vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu", zbog čega ih je Zoran Mamić i tužio za klevetu.

Dnevnik.ba

28. ožujak 2023 01:22