StoryEditor
"dirnula sam u svetinje"

Vlatka Pokos o slučaju oca s osmero djece: Javnost me osuđuje jer imam hrabrosti reći ono što mnogi šapuću u kuloarima

Piše desk  /  27.11.2022., 07:09h

Prije dva tjedna Vlatka Pokos objavila je za Story kolumnu u kojoj je osudila oca osmero djece, zadarskog učitelja Matea Torića, kojemu je humanitarnom akcijom prikupljen iznos od gotovo tri milijuna kuna. Akcija je organizirana nakon što mu je preminula supruga, a cilj je bio iseliti iz doma od 60 kvadrata u veći prostor.

Vlatka je cijeloj akciji dala kritiku, kao i samome ocu, čije je ponašanje smatra neprimjerenim te ga je usporedila s djelovanjem Crkve. Ono što Vlatka najviše zamjera ovom samohranom ocu jest bahatost, jer nije tim ogromnim iznosom pomogao drugim ljudima u sličnoj situaciji. Javnost ju je tada poprilično osudila, a svoju reakciju na prozivanja objavila je jučer za Story.

“Usudila sam se dirnuti u hrvatske svetinje, a to su velike katoličke obitelji i Crkva. Optužena sam da sam zavidna, zla i jalna uz uobičajene uvrede zbog braka s bivšim suprugom”, piše Vlatka uz tvrdnje kako je njezina kritika bila argumentirana te ističući kako je bilo i onih koji su se s njom složili.

“Spomenuti otac čak se javno ispričavao zbog bazena i odvojenih apartmana za iznajmljivanje, što je i dokumentirano u medijima. Bez obzira na to, javnost me voli mrziti jer imam dovoljno hrabrosti naglas izreći ono što mnogi šapuću u kuloarima”, tvrdi Vlatka te navodi kako je najgore napade doživjela od pojedinaca iz medija. Ovu situaciju i optužbe koje joj pristižu uspoređuje sa svojom situacijom “provlačenja kroz blato”, koje traje još otkako se rastala od Josipa Radeljaka Dikana i pritom izgubila dijete koje je voljela, referirajući se na kćer koju je poduzetnik dobio tijekom braka s Enom Begović.

“Milosrđe i raskoš doista ne idu zajedno”, ostaje Vlatka pri svome, “osobito u zemlji gdje postoje brojne potrebite obitelji.” Pjevačica tvrdi i kako je zlobno insinuirati da je zavidna te da djeci želi puno ljubavi i topline.

Objasnila je i da joj je motiv bio predstaviti “sociološki fenomen u Hrvatskoj”, koji je rezultat “korumpiranog društva i disfunkcionalnog sustava socijalne skrbi”. Zaključila je kako situacije poput ove šalju krivu poruku društvu te “čine neke ljude jednakijima od drugih”.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:32