StoryEditor
kviz potjera

Veliki kiksevi Morane u Potjeri: "Ovo je užasno bizarna emisija! Velika sramota!"

Piše desk  /  16.11.2022., 19:58h

Uvečerašnjem izdanju HRT-ovog kviza Potjera vidjeli smo jednu od najčudnijih emisija u svim dosadašnjim sezonama. Naime, lovkinja Morana uspjela je izbaciti sva četiri igrača. Po pravilima kviza ekipa tada bira svog predstavnika koji se u završnoj potjeri bori protiv lovca.

Protiv Morane igrao je Antonio, koji je u prvoj minuti osvojio čak 38.500 kuna, a zatim je izabrao višu ponudu od 138.500 kuna. Zibar ga je stigla, baš kao i druge natjecatelje, prenosi Večernji list.

Antonio je u završnoj potjeri imao samo šest koraka prednosti, no Morana ga nije uspjela stići. Ekipa je tako na kraju osvojila 35 tisuća kuna.  Morana u završnoj potjeri nije znala odgovore na čak sedam pitanja.

Prvo je kiksala na pitanju "Ako je druga potencija kvadrat, što je treća potencija?", Nije znala kako se radi o kubu, a Antonio je znao.

Nakon toga krivo je odgovorila i koji je vulkan nastao urušavanjem vulkana Some. Mislila je kako se radi o Etni, a natjecatelj je znao da je u pitanju Vezuv.

Nastavila je s krivim odgovorima i na pitanju "Kojem je crkvenom redu veliki knez Zahumlja darovao cijeli otok Mljet?". Odgovorila je franjevcima, a u pitanju su bili benediktinci.

Premda dobro poznaje film Morana je krivo odgovorila i na pitanje "Koji glumac igra naslovnu ulogu u filmu 'Spašavanje vojnika Ryana". Radilo se o Mattu Damonu, a ona je navela Toma Hanksa, koji u tom filmu igra glavnu, a ne naslovnu ulogu.

Zamka je bila i na pitanju "U terarijima se uzgajaju male kopnene...?". Trebalo je samo odgovoriti životinje, a Morana nije razumjela pitanje, pa je rekla zmije.

Seriju kikseva lovkinja je nastavila i na pitanju "Tko je zbog neprimjerenog ponašanja kažnjen uoči borbe protiv Listona". Mislila je da je u pitanju Tyson, a ne Ali.

Užasnu večer zaključila je novim krivim odgovorom na pitanje: "Oblik kojeg geometrijskog tijela opisuje os Zemljine vrtnje". Rekla je elipsa umjesto stožac. 

Morana je na kraju imala samo pet točnih odgovora, pa je morala čestitati Antoniju i njegovoj ekipi. 

- Volio bih da sam osvojio veći iznos, ali dobro je i ovako. Bila je to stvarno čudna emisija, kazao je pobjednik Antonio.

- Ovo je užasno bizarna emisija! Velika sramota! No, i mi smo ljudi, kako vas nisu pogađala pitanja, tako nisu ni mene. Evo vidite, a neki govore o predvidljivosti Potjere. Zar se ovo moglo namjestiti?, kazala je na kraju Morana Zibar. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 03:39