StoryEditor
spoiler alert

U seriji La Casa de Papel spomenuli rušenje Starog mosta i referirali se na rat u BiH

Piše DESK  /  04.09.2021., 17:36h
U trećoj epizodi pete sezone serije La Casa de Papel u jednoj sceni pukovnik Tamayo spominje Bosnu i Hercegovinu, točnije referencu na rat i rušenje Starog mosta i paljenje sarajevske Vijećnice.

Kako se peta sezona nastavlja na događaje iz prethodne sezone gdje je ekipa pljačkaša zatvorena u španjolskoj banci i drži taoce, španjolska policija i vojska pokušavaju naći način za ulazak u zgradu.

Tijekom razmatranja planova pukovnik Tamayo i inspektor Angel Rubio dolaze u sukob oko odabira ulaska preko krova.

Dok Gandia, tjelohranitelj guvernera Središnje banke, i poručnik Sagasta predlažu napad preko krova, koji podrazumijeva i njegovo uništavanje, Rubio se pobunio kazavši da je krov dio kulturne baštine i da je izgrađen u 18. stoljeću tijekom Španjolskog građanskog rata.

Na ovu izjavu Tamayo mu je oštro odgovorio upotrijebivši Bosnu i Hercegovinu i događaje iz rata kao referencu, kazavši: "Misliš li da je netko u Bosni rekao 'Nemojte raznijeti most u Mostaru, star je?!'. Ne! I eno ga, obnovljen je. I sarajevska biblioteka (Vijećnica)."

Nastavio je u istom tonu: "U svjetskom ratu Berlin je gorio, ali nisu rekli: 'Ne bombardirajte ovo naselje, lijepo je'."

Nakon ovoga rasprave više nije bilo, a vojnici su uz smijeh prihvatili odluku da će ipak krov dići u zrak i tako ući i pokušati zaustaviti pljačkaše "skrivene" pod maskom Dalija, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

09. kolovoz 2022 18:42