StoryEditor
razočarao se

Turist iz Njemačke posjetio Dubrovnik i požalio se: Ovo je jedna velika prevara

Piše Desk  /  09.10.2021., 09:40h
Korisnik TikToka pod imenom @jackthebackpacker na toj je društvenoj mreži objavio video koji je snimio u Dubrovniku. U ovaj grad doputovao je iz Berlina te otkrio da nije oduševljen. U videu je objasnio što ga je razočaralo.

"Sat vremena parkinga je 5.5. eura (oko 40 kuna), ali dobro, ljubazni su pa vam daju 24 sata za samo 65 eura (oko 480 kuna)", ironično je rekao turist iz Berlina i dodao kako misli da je Dubrovnik jedan od onih gradova "koji samo žele izvući zadnji novčić iz džepa turista".

Osvrnuo se i na druge usluge u posjećenom gradu te smatra da su cijene suludo visoke.

"Porcija prženih krumpirića je 5.5 eura (oko 41 kunu), hamburger 11 (oko 80 kuna), što i nije toliko strašno. Ali Coca cola košta 5.3 eura (oko 40 kuna). Kakva pljačka", rekao je TikToker. Dodao je kako mu se općenito ne sviđaju cijene restorana brze hrane i supermarketa jer nisu, kaže, realne.

Požalio se i na gužvu u gradu. Tvrdi da je nepodnošljiva i da se jednostavno ne može obići sve ono što bi u gradu svaki turist želio vidjeti.

"Ovo je još jedna velika prevara. Ako želite šetati poznatim zidinama, morate platiti 26 eura (195 kuna). Imaju i selfie muzej u kojem se možete fotkati. Tko bi to želio?" rekao je turist. 

"Ne želim biti previše negativan, ima lijepih stvari ovdje, ali ima i boljih destinacija. Suludo skupo", zaključio je, prenosi Index.

Dnevnik.ba

19. listopad 2021 11:19