StoryEditor
NAVIS FIDELIS

Tinder za katolike: Obvezan život u celibatu, registracija samo na preporuku svećenika

Piše desk  /  24.03.2022., 11:07h
Od korisnika se očekuju i redovni odlasci na ispovijed, da žive u predbračnom celibatu, da se žele zaručiti te da imaju najmanje 26 godina.

Ako niste zadovoljni Tinderom, možda je ono što tražite Navis Fidelis, aplikacija za spajanje praktičnih katolika. Navis Fidelis osmislio je svećenik Laurent Spriet iz Lyona, a na aplikaciju se zasad može registrirati isključivo na preporuku svećenika, odnosno uz njegovu potvrdu da redovito odlazite u crkvu i da ste dobar katolik s ozbiljnim bračnim težnjama. Od korisnika se očekuju i redovni odlasci na ispovijed, da žive u predbračnom celibatu, da se žele zaručiti te da imaju najmanje 26 godina.

"U Francuskoj čak 37 posto odraslih žive sami. U suvremenom društvu sve je manje prigoda za susrete i druženja pa samcima postaje sve teže. Zato smo i mi odlučili ponuditi priliku za upoznavanje", kazao je Laurent Spriet, koji je oduševljen činjenicom da Navis Fidelis već ima više od tisuću članova, prenosi RP Online. Godišnja članarina iznosi 42 eura, od čega pet eura odlazi u svrhu karitativnih donacija. Aplikacija korisnicima ne nudi klasične chatove, nego ljude potiče da organiziraju druženja uz dobru hranu, šetnje ili neke sportove, prenosi Index.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2022 20:04