StoryEditor
hrvatski pjevač

Thompson objavio novu pjesmu i spot: U njoj se pojavljuju mnoga poznata imena hrvatske glazbe

Piše desk  /  02.11.2023., 13:12h

Marko Perković Thompson u četvrtak je objavio novu pjesmu ‘‘Zemlja heroja‘‘. Novi hit odmah je pobudio interes hrvatske javnosti i zbog teksta pjesme i zbog glazbe, ali i glazbenog videa koji prati novu pjesmu jednu od najpopularnijih pjevača u Hrvatskoj.

Naime, osim što se u spotu pojavljuju sam Thompson, uz njega su i drugi poznati pjevači, kao što su Dražen Žanko, Mate Bulić, Stanko Šarić, Tomislav Bralić i ex Ladarice, pojavljuju se i veterani brigada HV-a te obitelji poginulih branitelja. 

Međutim, najveću pozornost u glazbenom spotu privukao je MiG kojim upravlja najbolji hrvatski i jedan od najiskusnijih europskih borbenih pilota, vojni pilot, brigadir Hrvatske vojske, Ivan Selak. 

Podsjetimo, nedavno je Selak ponovno došao u javnost nakon što je Hrvatska kupila francuske borbene avione Rafale, a legendarni pilot HV-a iznio svoju zabrinutost takvom odlukom. 

‘‘Problem koji ćemo imati jest da ga nećemo koristiti u obujmu u kojem ga moramo koristiti da bi bio isplativ. Moramo pripremiti porezne obveznike da će održavanje i korištenje tog zrakoplova biti enormno. Predsjednik nije bio u pravu, nećemo ga koristiti u kontroli zračnog prostora, već u zaštiti zračnog prostora. A to će biti jako skupo jer su potrebni ljudi, logistika i nabava", poručio je tada Selak.

Od Hercegovine do Slavonije

Autor glazbe i teksta je Sven Gleđa, a pjesma je spomen i zahvala svima koji su pridonijeli stvaranju samostalne Republike Hrvatske.

Sam spot je sniman od Hercegovine, Sinja, Zadra, Zagreba-Medvedgrada pa do Slavonije, a iza njega stoje  Marko Jurić i Sven Stefanović, a montažu potpisuje Luka Hrvatić.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:55