StoryEditor
željana (19)

Tetovaže se na tijelima vojnika ne bi smjele vidjeti, ali za nju su napravili iznimku

Piše desk  /  05.11.2021., 12:35h
Na Instagramu broji blizu 10.000 pratitelja. Na fotografijama visoke štikle, dugi nokti, pirsinzi i tetovaže. Jedna ispod uha, vidljiva i u maslinastozelenom odjelu, "do grla zakopčanom".

U kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu (Srbija), na prostoru od gotovo 18 hektara, sve je više žena u vojničkoj uniformi, piše mondo.rs.

Jedna od njih je i Željana Radojčić iz Banje Koviljače, koja je tu je na specijalističkoj obuci - u Centru za obuku veze i informatike, koja se za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavila nakon završetka srednje škole, u srpnju ove godine, a u rujanskoj klasi stupila je na dužnost.

Zakletvu je položila 17. rujna u Valjevu, a mjesec i pol kasnije dobila je prekomandu. Ima 19 godina. Kaže da ima i veliku podršku, te da su joj roditelji i mlađi brat dali vjetar u leđa kad je trebalo donijeti odluku.

Kako je istaknula za medije, polaskom u vojsku joj se ispunio san iz djetinjstva.

"Moj motiv je bio stjecanje novog iskustva i nadograđivanje sebe, kako u fizičkom, tako i u psihičkom smislu."

Kako kaže, u početku joj je u uniformi bilo malo neobično, ali ponosno i dostojanstveno, ali da je za sve koji su se odlučili za vojsku ljubav prema zemlji primarni motiv.

Na Instagramu broji blizu 10.000 pratitelja. Na fotografijama visoke štikle, dugi nokti, pirsinzi i tetovaže. Jedna ispod uha, vidljiva i u maslinastozelenom odjelu, "do grla zakopčanom".

"Vojska nema predrasude. To jest pitanje u svakom upitniku, ali nije nešto što određuje ili etiketira vojnika", ocjenjuje ona napominjući da se o tome morala izjasniti prilikom prijave i dodaje da je inače zabranjeno da se tetovaže vide na dijelovima tijela koji nisu pokriveni uniformom. Međutim, za mlade dobrovoljce napravljen je ustupak.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:39