StoryEditor
doček nove 2024. godine

Sve spremno za doček: Mladi okupirali kafiće i klubove, za one starije rezervirani trgovi i vikendice

Piše desk  /  29.12.2023., 14:19h

Šljokičaste haljine i odijela, raskošan vatromet, zdravice, zagrljaji, čestitke... samo su neki od simbola najluđe noći u godini. Do nove, 2024. godine ostala su samo dva dana, a bh. gradovi pohvalili su se zanimljivim programima i izvođačima koji će zasigurno namamiti goste iz cijele BiH, pa i susjednih država, piše Večernji list BiH.

Kafići, klubovi i restorani uvelike su popunjeni, a posebno su popularni među mlađim generacijama, dok će oni nešto stariji u novu godinu ući u nešto mirnijem i skromnijem prostoru.

Vesela proslava

Iako će za ovu noć biti potrebno znatno više novca nego prethodnih godina, iz udruga za zaštitu potrošača kažu kako proslave neće nedostajati jer dodaju: - Ne slavi onaj tko ima, nego onaj tko je naučio. - Mladi su već okupirali kafiće i klubove, što nije neobično. Oni su mladi i u novu godinu žele ući u što užarenijem ozračju, kakvo klubovi i kafići pripremaju.

Navike onih stariji danas su se ipak promijenile. Nekada ranijih godina, sjećam se, hoteli su masovno organizirali dočeke na koje su odlazile cijele obitelji. Danas toga gotovo više i nema, što je i jasno s obzirom na rast cijena.

Sada ove nešto starije generacije najluđu noć uglavnom dočekuju u kućama, vikendicama... uz večeru, piće i u nešto mirnijem ozračju. Također, vidimo kako su sve popularniji javni dočeci na trgovima te da iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja. Kako je to popularno reći, "zagrijavanje" počinje već u kasnim popodnevnim satima u kućama ili vikendicama uz najčešće neki dobar roštilj, a onda nastavak slijedi na trgovima - priča nam Murisa Marić, izvršna predsjednica Udruge za zaštitu potrošača "Don", dodajući kako su sve popularniji i "stanovi na dan", ali i planine, koje također nude bogat program.

Prema trenutačno dostupnim informacijama, "stan na dan" gotovo je nemoguće naći, osobito u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Zenici, u kojima će sve posjetitelje u 2024. godinu uvesti regionalno popularne zvijezde od Marije Šerifović, Željka Joksimovića do Željka Samardžića. Oni koji planiraju "skoknuti" do susjedne Hrvatske tu večer moći će uživati u stihovima Dine Merlina, Zdravka Čolića, Doris Dragović... Ni planine ne zaostaju po organiziranim dočecima, većina će imati organiziran doček Nove godine.

- Ovu godinu planiramo dočekati na Blidinju. Blizu nam je, a i cijene su nešto pristupačnije nego na drugim bh. planinama. Nas šestero, koliko nas ide, već smo rezervirali vikendicu potkraj rujna na tri dana. Prvi plan bio je Novu dočekati u vikendici, ali čujemo da će biti poprilično zabavno na Zima Festu koji se tamo već tradicionalno održava, pa nije isključeno da na kraju i tamo odemo, posebno prvu večer, kada, koliko nam je poznato, nastupa grupa Dalmatino. Sve u svemu, zabave neće nedostajati - priča nam Mate, dodajući da nije bitno gdje ste i kako dočekujete velike datume ako pored sebe imate dobro društvo. - Najbolji dočeci Nove godine su oni koje nismo previše i predetaljno isplanirali. Spontanost je odlična i gdje god se nalazili, važno je da tu večer možete pretvoriti u nezaboravnu noć koje ćete se rado sjetiti kada budete u odmakloj mirovini - zaključio je u razgovoru.

Putovanja

Posljednjih godina, tvrde iz agencija za putovanja, sve je popularnije u novu godinu ući u nekoj od europskih metropola. - Za svačiju želju i džep imamo nešto, a bira se zaista sve - od Zagreba, Beča, Milana... Imamo i onih koji u novu godinu žele ući u toplijim krajevima na plaži... - kažu iz agencija za putovanja. Bilo kako bilo i gdje god se nalazili, ne zaboravite se dobro zabaviti i sjetite se dobro poznate uzrečice na Silvestrovo - "Kakva ponoć - takva i cijela godina".

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:45