StoryEditor
kultura

Studenti iz regije na 12. eko koloniji u Parku prirode Blidinje

Piše FENA  /  31.08.2021., 16:01h
U Parku Prirode Blidinje u ponedjeljak je počela 12. eko kolonija koja je okupila šezdeset studenata iz regije koji se kroz druženje i slikanje informiraju o temama iz umjetnosti i ekologije.

Koordinatorica likovne eko kolonije mr. ars sacra Kristina Ćavar istaknula je da se svake godine njeguje tematika blidinjskih krajolika kroz različite slikarske tehnike.

- Studenti se kroz druženje i slikanje informiraju o temama iz umjetnosti i ekologije. Stvaraju nove ideje za međusobnu suradnju poput skupnih izložbi ili definiranja likovnih kolonija u mjestima odakle potječu. Stoga eko kolonija ima višestruku korist jer razvija i potiče na buđenje svijesti o očuvanju okoliša kao i utiskivanje osobnih impresija na slikarska platna - kazala je Ćavar.

Likovna kolonija je iznjedrila i par ekoloških akcija, a održat će se i nekoliko predavanja iz oblasti umjetnosti i pomirenja te u suradnji s partnerima NVO Naša akcija iz Kotora (Crna Gora) i stručno predavanje iz ekologije.

Kolonija će u završnici 4. rujna ove godine upriličiti otvorenje izložbe radova u konferencijskoj dvorani u restoranu "Ski Staza" oko 19 sati te će završiti podjelom zahvalnica.

 Inače, na koloniji sudjeluju studenti s likovnih akademija iz Širokog Brijega, Trebinja, Banjaluke, Sarajeva, Beograda, Cetinja, Rijeke, Niša.

Likovnu eko koloniju 2021. je financijski podržalo Američko veleposlanstvo u Sarajevu, priopćili su organizatori.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:14