StoryEditor
hnk mostar

‘Stepski vuk‘ – nova koprodukcijska predstava HNK Mostar i Lutkarskog kazališta Mostar

Piše fena  /  02.02.2024., 18:00h

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Mostaru u petak je počeo rad na novoj predstavi u koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar, što je prva službena koprodukcija dva kazališta. Riječ je o ‘‘Stepskom vuku‘‘, Hermanna Hessea u režiji i dramatizaciji Tamare Kučinović. Ovo je prva službena koprodukcija dva kazališta.

Roman ‘‘Stepski vuk‘‘ objavljen je 1927. godine, a govori o Harryju Halleru, osamljenom i nezadovoljnom intelektualcu u potrazi za izlazom iz životne krize u koju ga je dovela podvojenost vlastite osobnosti rastrgane između ljudske i vučje prirode. Uz pitanja identiteta i individualizma, roman se bavi i kritikom malograđanskog načina života te određenih  društvenih normi i vrijednosti iz razdoblja između dva prošlostoljetna svjetska rata, priopćeno je iz HNK Mostar.

‘‘Nakon premijere ‘Staklene menažerije‘, u studenom prošle godine, ‘Stepski vuk‘ druga je predstava u ovoj kazališnoj sezoni koju radimo izvan matične kuće i scene. Te okolnosti od svih nas u HNK Mostar zahtijevaju dodatne napore te još bolju organizaciju svih naših aktivnosti. Trudimo se da spomenute okolnosti ne utječu bitno na kvalitetu i obujam našega rada. U tome nam pomažu i kolege iz HDHS Kosača, kojima se i ovom prigodom zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji. Veliko nam je zadovoljstvo što ovu predstavu radimo u koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar‘‘, kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Autorski tim, pored redateljice, koja potpisuje i oblikovanje svjetla, čine asistent i koreograf Goran Guksić, scenograf Davor Molnar, dok je autor glazbe Marko Lucijan Hraščanec.

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić, Bojan Beribaka, Jadranka Popović Miljko i Ivan Nevjestić.

Premijera ‘‘Stepskog vuka‘‘ planirana je za kraj ožujka.

Dnevnik.ba

23. veljača 2024 13:56