StoryEditor
Kevin Spacey

Slavnom glumcu koji je glumio i Tuđmana kolege ukazale podršku: "On je genijalac. Jedva čekam vidjeti ga natrag na poslu"

Piše desk  /  17.05.2024., 10:08h

Sharon Stone, Stephen Fry i Liam Neeson zatražili su da se Kevinu Spaceyju dopusti povratak glumi, piše BBC.

Slavni glumac nije imao nijednu veću ulogu na filmskom platnu, televizijskom ekranu ili u kazalištu otkako je 2017. optužen za seksualno zlostavljanje. Od tada do danas imao je samo nekoliko manjih nastupa u filmovima neameričke produkcije. Tako je glumio u filmu o Franji Tuđmanu redatelja Jakova Sedlara ili talijanskog filma "L‘uomo che disegnò Dio" koji je režirao Franco Nero. 

Glumac kojem su zatvorena holivudska vrata, međutim, prošle godine proglašen je nevinim po svim optužbama za seksualno zlostavljanje četvorice muškaraca između 2001. i 2013. na britanskom sudu. Godine 2022. američki sud odbacio je tužbu protiv njega za seksualni napad. Channel 4 prošli je mjesec emitirao dokumentaran film o Spaceyju u kojem je dvostruki oskarovac demantirao sve optužbe. 

"Preuzimam punu odgovornost za svoje ponašanje u prošlosti i svoje postupke. Ali ne mogu i neću preuzeti odgovornost niti se ispričavati bilo kome tko je o meni izmišljao stvari ili preuveličavao priče", rekao je Spacey.  Nakon oslobađajuće presude i objave dokumentarca, nekoliko se glumaca zauzelo za Spaceyja. 

Jedva čekaju vidjeti ga

"Jedva čekam vidjeti Kevina natrag na poslu. On je genij. O našem zanatu zna više nego što će većina ikada znati", rekla je za Telegraph Sharon Stone. Pisac, glumac i voditelj Stephen Fry također je ponudio svoju potporu, rekavši da se Spacey često ponašao "nespretno i neprikladno", ali smatra da se situacija u kojoj se poslije našao neproporcionalna i neopravdana.

"Umjesto dokazima, na Spaceyejvu reputaciju udara se retorikom. Osim ako nešto propuštam, mislim da je platio cijenu". Tome se pridružio i Liam Neeson. "Kevin je dobar i karakteran čovjek. Našoj industriji on treba i jako joj nedostaje", rekao je.  Spacey, koji je osvojio Oscara za "Privedite osumnjičene" 1996. i "Vrtlog života" 2000.

Londonski sud: Kevin Spacey je ‘seksualni nasilnik‘ koji napada muškarce

Godine 2017. dobio je otkaz za vrijeme snimanja vrlo popularne Netflixove serije "Kuća od karata". Tada je u intervjuu za Telegraph kazao da su, u jeku pokreta MeToo, svi požurili osuditi ga.  Ranije ovog mjeseca, Spacey je pobijedio i na građanskom suđenju zbog optužbi da je seksualno napao muškarca.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 09:03