StoryEditor
javio se i lovren

Salah ponovno razbjesnio muslimane fotografijom ispred božićne jelke: "Srami se, počinio si Haram"

Piše desk  /  25.12.2022., 09:41h

Mohamed Salah, egipatski napadač u dresu Liverpoola, i ove je godine na društvenim mrežama objavio obiteljsku fotografiju u božićnom izdanju, odnosno sa suprugom i kćerima pozirao je ispred ukrašenog drvca.

U opisu fotografije pratiteljima je, kako to čini već niz godina, poželio sretan Božić, no njegova se objava nije svima svidjela. Mnogi su ga u komentarima ispod fotografije napali budući da je Salah islamske vjeroispovijesti, zbog čega su mu zamjerili što slavi kršćanski blagdan.

"Srami se, izdao si islam. Ti si musliman i nije ti dozvoljeno slaviti Božić. Znaš to", "Počinio si Haram (op.a. arapska riječ za nedopušteno)", "Slaviti Božić znači da vjeruješ da je Isus Krist tvoj gospodar i da mu je rođendan. Zapravo nitko ne zna kada mu je rođendan, a proroci nikada nisu slavili rođendan. Kao muslimanu, slavljenje Božića je haram i loše je poticati svoju djecu", pišu mu navijači.

Njegova objava izazvala je pregršt komentara i dobila dva i pol milijuna lajkova, a u komentarima mu se javio i Dejan Lovren, njegov bivši suigrač iz Liverpoola i veliki prijatelj. Hrvatski reprezentativac ostavio mu je tek nekoliko srca ispod objave, što je brzo izazvalo oduševljenje obožavatelja nogometaša.

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 17:57