StoryEditor
Indijski roditelji

Roditelji tuže sina jer još nisu dobili unuče, dali mu i ultimatum: "Unuka ili unuk u roku od godinu dana ili odšteta od preko 120 tisuća KM"

Piše desk  /  14.05.2022., 16:47h
Umirovljeni indijski par iz sjeverne države Utarakand tuži sina jedinca i snahu jer im ni nakon šest godina braka nisu "podarili" unuče te od njih traži odštetu u vrijednosti od gotovo 65 tisuća dolara (122.000 KM) ne dobiju li unuka ili unuku u roku od godinu dana.

"Želimo unuka ili unuku u roku od godinu dana ili odštetu, jer sam na sinovo obrazovanje potrošio životnu zaradu", rekao je Sanjeev Prasad novinarima, pojasnivši da je 2006. godine sina poslao na obuku za pilota u Sjedinjene Države koja ga je stajala 65 tisuća dolara. 

Sin se 2007. godine vratio u Indiju, ali je ostao bez posla i obitelj ga je morala izdržavati više od dvije godine, piše indijski Times. U međuvremenu je tridesetpetogodišnjak dobio posao pilota.

Iznos odštete uključuje troškove raskošne svadbe održane u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80 tisuća dolara i plaćanje bračnog putovanja mladencima u inozemstvo. 

Njegovi roditelji kažu da su 2016. godine ugovorili njegov brak sa djevojkom koja danas ima 31 godinu, nadajući se da će u mirovini imati "unuče s kojim će se moći igrati".

"Najveći je problem u tomu što mi u ovoj životnoj dobi trebamo unuče, no moj sin i snaha o nama ne vode računa. Ugovorili smo mu vjenčanje nadajući se da ćemo jednog dana postati djed i baka. Od tada je prošlo šest godina", rekao je Prasad.

"Osjećamo kao da, unatoč tomu što imamo sve, zapravo nemamo ništa. Vrlo smo nesretni", dodaju. 

Sud je prihvatio tužbu, a saslušanje će se održati 17. svibnja u Hardivaru, gradu u sjevernoj državi Utarakand. Odvjetnik roditelja Prasad kazao je da par traži novce zbog "psihičke okrutnosti".

Sin i snaha nisu bili dostupni za komentar. 

U Indiji se poštuje snažan tradicionalni zajednički obiteljski sustav koji uključuje suživot više generacija, koje često žive u istom domaćinstvu.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 10:12