StoryEditor
kanada

Roditelji prijete tužbom protiv transrodne učiteljice jer u školi nosi ogromne umjetne grudi

Piše desk  /  07.01.2023., 07:59h

Roditelji učenika jedne kanadske srednje škole prijete tužbom kako bi spriječili transrodnu učiteljicu da nastavi nositi protetske grudi veličine Z u nastavi. Odvjetnik Rishi Bandhu, čije dijete pohađa srednju školu Oakville Trafalgar, zastupa tri roditelja i izdao je upozorenje u nedavnom pravnom pismu Školskom odboru.

U pismu se tražilo da se učiteljica Kayla Lemieux pridržava istih standarda odijevanja kao i učenici okruga, nazivajući njezino odijevanje "očitim" kršenjem kodeksa odijevanja okruga.

Učenicima je, navodno, prijećeno suspenzijom ako fotografiraju kontroverznog učitelja, a prosvjedniku koji se podrugljivo odjenuo u Lemieuxa na sastanku školskog odbora doživotno je zabranjen pristup okružnom posjedu, piše britanski Daily Mail

Bandhu je također zatražio da školski odbor eksplicitno navede sve iznimke kodeksa odijevanja i dopusti roditeljima da o tome raspravljaju na raspravama školskog vijeća.

Bandhu je priznao da su "ljudska prava po svojoj prirodi složena" i dodao da se školski odbor suočava s "vrlo delikatnim balansiranjem interesa" u vaganju Lemieuxovih prava i zabrinutosti roditelja.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:48