StoryEditor
popularna pucačina

Razvija se nova igra Counter-Strike, očekuje se uskoro

Piše desk  /  06.03.2023., 08:44h

Više od deset godina je prošlo otkako se pojavila igra Counter-Strike: Global Offensive, a Valve se sada priprema da lansira novu verziju svoje legendarne taktičke pucačine.

Beta verzija bi se trebala pojaviti već ovog mjeseca, esports novinar Richard Lewis tvrdi da Valve radi na nastavku igre CS:GO već duže vrijeme, koja je navodno gotovo spremna. On kaže da je studio već održao tajno testiranje pucačine iz prvog lica u kojem je sudjelovala grupa profesionalnih igrača koja je stigla iz Seattlea. Lewis kaže da Valve planira započeti beta testiranje igre u široj Counter-Strike zajednici do 1. travnja.

"Veliki prioritet je da igra izađe, kako bi se mogla 'ispolirati', odnosno kako bi se riješili potencijalni bugovi. Cilj je dovesti igru na nivo koji gameri očekuju od CS-a", rekao je Lewisu jedan od njegovih izvora.

Što se tiče poboljšanja, CS će imati bolju grafiku zahvaljujući prelasku na Source 2, najnoviju verziju Valveovog game enginea. Igra će biti dovedena na novi Valoranta, dok će latencija biti smanjena.

Valve je navodno značajno poboljšao iskustvo matchmakinga, što znači da će zajednica biti manje ovisna o uslugama trećih strana kao što je FACEIT.

Glasine o novom Counter-Strikeu kruže već godinama, no ovaj izvještaj ipak ima posebnu težinu jer Lewis uvijek objavljuje pouzdane informacije.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:49