StoryEditor
Jeste li probali DA*MI Sweets?

RAW TORTE I KOLAČI Mostarka Danijela Mirko pravi zdrave slastice koje možete jesti bez grižnje savjesti

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  25.09.2021., 12:24h
Mostarka Danijela Mirko izrađuje „raw slastice“ od prirodnih sastojaka. U razgovoru za Dnevnik.ba Danijela je govorila o nastanku DA*MI Sweets, raw tortama i kolačima te zdravoj prehrani.

Prije devet godina Danijela Mirko postala je mama prekrasne djevojčice i htjela joj je pružiti sve najbolje. Tako je počelo istraživanje i educiranje o zdravoj prehrani, kombiniranju namirnica i isprobavanje raznih recepata.

image

Danijela Mirko

PRIVATNI ALBUM -
„U mojoj obitelji hrana je uvijek bila važna, svoj vrt imamo otkad znam za sebe tako da je briga o onom što unosimo u organizam tu od malih nogu. Moderni način života, tehnologija i dostupnost informacija su uvelike pridonijeli širenju mog tada skromnog znanja o zdravoj prehrani“, kazala je Danijela.

Danijela ističe kako je puno toga naučila od svoje prijateljice, koja je po struci nutricionistica. Upoznale su se putem društvenih mreža i tako je svoju kuhinju obogatila novim znanjima, namirnicama i zdravim receptima u kojima uživa i stvara jela i slastice za svoju obitelj, prijatelje i ljude koji brinu o svom zdravlju.

„Moderan način života koliko je god  donio dobrobiti, toliko i onog što bismo trebali ispraviti, vratiti se prirodi i iskoristiti sve blagodati koje nam daje“, rekla je Danijela.

Naziv stranice je jako jednostavno nastao od prva dva slova njenog imena i prezimena.  

image

Cupcakes od malina

DRUšTVENE MREžE -

Najveću podršku i pomoć oko svega vezanog za ovaj posao ima od svog supruga i kćeri, koji su  joj vjerni degustatori i najbolji kritičari njenih slastica.

Široj javnosti se predstavila ovog ljeta putem Instagram profila  i Facebook stranice pod nazivom da_mi_sweets.

Raw ili sirovi kolači/torte su napravljeni od cjelovitih namirnica: orašastih plodova, zdravih zaslađivača, zdravih masnoća, biljnih mlijeka uz dodatke začina, suhog i svježeg voća, kakaa, ovisno o receptu.

Danijela radi sirove (raw) torte, energetske pločice, čokoladu, kolače, kuglice, brownie, sladolede, namaze od lješnjaka i kakaa… Osim raw slastica, ima u planu raditi i zdrave varijante pečenih kolača, kekse i torte.  

Njene slastice su punog okusa, bogatih aroma i začina,  odličan su izbor za sve one koji brinu o svome zdravlju, a žele uživati u slatkim zalogajima. 

image

Ferrero Rocher torta

DRUšTVENE MREžE -

„Kod sirove hrane ne dolazi do uništavanja nutrijenata, svi vitamini, minerali i enzimi ostaju u hrani. Namirnice se mogu obrađivati do 45 stupnjeva jer se iznad te temperature gube nutritivna svojstva. Zato se prilikom izrade koriste blender, dehidrator i mikser. Tako imamo priliku iskoristiti ono najbolje iz namirnica koje koristimo jer su pune antioskidansa, esencijalnih masnih kiselina, vitamina, minerala i enzima“, ispričala je Danijela.

Razlika između raw slastica i onih klasičnih jeste u tomu što se raw ne peku kao klasični kolači, ne sadrže brašno, jaja, šećer, mlijeko, maslac ili margarin, nikakve namirnice životinjskog porijekla, tako da su pogodne za vegane, dijabetičare i one koji imaju intoleranciju na gluten.

image

KikWhey sladoled

DRUšTVENE MREžE -
„Najveći benefit je odličan osjećaj sitosti i energije koju vaše tijelo dobije nakon što pojedete ovu vrstu slatkiša. Zadovoljili ste potrebu za slatkim, a unijeli ste energetsku bombu u organizam. Zato volim reći da su ovo slatkiši koje možete jesti bez grižnje savjesti. Naravno ključ je uvijek u umjerenosti, ali budući da su zasitni nećete imati potrebu pretjerati u količini,“, rekla je Danijela.

Orašaste plodove je potrebno namakati za izradu krema, ako je torta od više slojeva potrebno je i više vremena za izradu. U odnosu na klasične kolače vrijeme izrade je dosta brže, pojašnjava, zato je važno imati kvalitetan i jak blender.

„Jako mi je bitno i da slastice vizualno lijepo izgledaju, tako da dosta pažnje posvetim i dekoraciji, uživam u tom kreativnom poslu ukrašavanja, nabavci materijala, posuđa, berbi cvijeća, začina i slikanja slastica za društvene mreže“, kaže Danijela.

Veli i kako joj je dan uvijek prekratak za sve što bi htjela uraditi jer joj to nije primarni posao, ali sigurno jeste onaj koji ju ispunjava i čini sretnom.

„Još kada se ta sreća i zadovoljstvo umnože s onima koji uživaju u zdravim zalogajima, što mi više treba? Sretna sam da mogu ponuditi nešto drugačije, kvalitetno i dobro svima koji to žele“, rekla je Danijela.

Što se tiče ukusa ljudi, sve je individualno, no najtraženije su slastice u nekim čokoladnim varijantama.

image

Zebra torta

DRUšTVENE MREžE -

Ipak, ni ostali okusi ne zaostaju, posebno ljeti kada imamo veliki izbor sezonskog voća. Odlična stvar kod torti jeste da možete uvijek naručiti osim vrsta koje imam u ponudi i neku po svom ukusu, sa sastojcima koje volite, što mi je uvijek izazov jer volim isprobavati nove recepte, eksperimentirati i tako doći do novog recepta“, kazala je Danijela.

Ističe kako joj je važno dobiti povratnu informaciju, prijedlog i sugestiju od svojih kupaca jer su oni glavna motivacija i vjetar u leđa za sve što radi, trudeći se da bude još bolja u svom poslu.

„Imam u planu nove mogućnosti narudžbi gdje će oni koji žele moći kupiti „HEALTHY SWEET BOX“ koji će  sadržavat više različitih proizvoda“, rekla je Danijela.

Više informacija o Da*Mi Sweets možete pronaći na Instagramu i Facebook-u.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 20:08