StoryEditor

Prvi put u povijesti: Estonac zaprosio djevojku u Europskom parlamentu

Piše desk  /  08.09.2023., 09:22h

U četvrtak je ljubav, a ne brutalne političke svađe, ispunila salu Europskog parlamenta, kada se estonski političar spustio na jedno koljeno da zaprosi svoju djevojku.

Držeći prsten u jednoj ruci i mikrofon u drugoj, 26-godišnji Kuldar Lepp postavio je pitanje svojoj djevojci, Marti Schonberg (18) iznenadivši je ispred sale pune aktivista Europske narodne partije na četverodnevnom događaju za mlade koji je održala zastupnička grupa.

Glasnogovornik parlamenta Jaume Duch Guillot rekao je da je, prema njegovim saznanjima, ovo prvi put u povijesti da se par vjerio u dvorani Europskog parlamenta.

"Dobar je osjećaj. To je bio jedan od razloga zašto sam razmišljao da to uradim tamo, jer nisam mogao da se sjetim da se ovako nešto ranije dogodilo i mislio sam da bi to bio veliki gest da pokažem ljubav", rekao je Lepp za Politico.

Lepp je član estonske stranke koja je članica EPP obitelji koja se zove Isamaa, kao i njegova buduća supruga.

Isamaa ima jednog zastupnika u Europskom parlamentu, Riho Terrasa, koji je čestitao paru online. Par je zajedno dvije godine, upoznali su se preko zajedničkih poznanika, a planiraju da se vjenčaju za godinu dana, vjerovatno u Estoniji.

Šef EPP-a Manfred Weber čestitao je novopečenom paru u sali, te se zaigrao rekavši da su sami napravili "E-uniju".

Dnevnik.ba

 

25. srpanj 2024 08:10