StoryEditor
Kraljevska obitelj

Princ Harry: Morao sam se pobrinuti da kraljica bude zaštićena

Piše Hina  /  20.04.2022., 12:07h
Princ Harry je u intervjuu za NBC-jev jutarnji program, realiziran za vrijeme održavanja igara Invictus u Haagu, rekao kako se pobrinuo za to da kraljica Elizabeta tijekom susreta s njim "oko sebe ima prave ljude" i da bude "zaštićena".

Harry i njegova supruga Meghan posjetili su kraljicu u dvorcu Windsor u sklopu njihova prvog zajedničkog posjeta Britaniji nakon što su se odrekli kraljevskih dužnosti u ožujku 2020. i nakon intervjua s Oprom Winfrey koji je šokirao kraljevsku obitelj.

"Bilo je sjajno provesti vrijeme s njom", rekao je Harry u intervjuu za Today, jutarnji program NBC-ja. "Bilo je tako lijepo vidjeti je. U odličnoj je formi i, kad je sa mnom, uvijek je vrlo duhovita."

"Samo sam se morao pobrinuti za to da bude zaštićena i da oko nje budu pravi ljudi. A moj dom je sada... Za mene je on u ovom trenutku u Sjedinjenim Državama."

Harry s obitelji živi u Kaliforniji

Harry, Meghan i dvoje malodobne djece žive u Kaliforniji. Harry je prije godinu dana doputovao u Britaniju na djedov sprovod, ali nije prisustvovao nedavnoj komemoraciji zbog spora s britanskim vlastima u pogledu sigurnosti koju je tražio za svoju obitelj tijekom posjeta Britaniji.

Kraljica, koja u četvrtak puni 96 godina, izašla je iz fokusa javnosti pošto je u listopadu provela noć u bolnici zbog nepoznatog razloga, a liječnici su joj potom savjetovali mirovanje. 

U veljači je bila pozitivna na covid-19, no iz palače su kazali da je imala blage simptome nalik prehladi.

Premda je na internetu nastavila s virtualnim sastancima s diplomatima i visokim dužnosnicima, u međuvremenu je propustila nekoliko velikih događaja, poput mise na Uskrs. 

Dnevnik.ba

30. siječanj 2023 11:28