StoryEditor
lola slavonska

Prije četiri godine mali Fabijan je oduševio u svatovima, a sada se predstavio cijeloj Hrvatskoj

Piše desk  /  27.09.2021., 11:01h
Fabijan Kovačević predstavio se žiriju u prvoj emisiji showa "Supertalent", a otpjevao je svoju pjesmu "Ružo, Ružice" koju je posvetio prijateljici, piše dnevnik.hr.


Fabijanu Kovačeviću tek je 11 godina, ali on se itekako razlikuje od svojih vršnjaka što je pokazao i u prvoj epizodi nove sezone "Supertalenta".

Na pozornici je publici i žiriju prenio svoju veliku ljubav prema Slavoniji i svemu slavonskom, a odoljeti mu je stvarno bilo teško. Otpjevao je svoju autorsku pjesmu "Ružo, Ružice" koju je posvetio svojoj prijateljici i simpatiji, a otkrio je kako joj se pjesma jako svidjela.

"Kao mali sam volio pjevati, slušati naše pjesme i onda sam skužio, zašto ja ne bih napisao svoje pjesme. Volim slušati Kiću Slabinca, on mi daje neku sreću, volio bih čuvati našu glazbu od zaborava, ja to obožavam i volim", pojasnio je žiriju.

"Ti si jedan veliki odrastao čovjek sa samo 11 godina, ta tvoja samouvjerenost, ti si mali fenomen", zaključila je Maja Šuput.

"Ti si čuvar tradicije i budućnost", složio se i Davor Bilman.

Fabijan je svojim nastupom bio itekako zadovoljan, naročito nakon glasnih ovacija.

''Pa i jesam i nisam očekivao to. Moje bećarsko srce je puno i zadovoljan sam '', izjavio je nakon nastupa.

Fabijan je otkrio i po čemu će pamtiti audicijski dio.

"Audicijski nastup u showu "Supertalent“ ću pamtiti po tome što sam upoznao nove prijatelje koji kao i ja žele pokazati svoj talent i po tome što sam prvi put stao na tako veliku pozornicu. Najviše mi se svidjela reakcija žirija i publike na moj nastup, drago mi je da im se svidjela moja pjesma. Na pozornici sam se osjećao veselo i uzbuđeno", priznao je.

Inače je veliki ljubitelj Slavonije i slavonskih običaja pa su ga novinari Nove TV ga pitali koji mu je najdraži.

"Najdraži su mi pjevanje i sviranje u folkloru te gledanje manifestacija poput Vinkovačkih jeseni ili Đakovačkih vezova gdje se prenosi slavonska tradicija", otkrio je ponosno maleni Slavonac.

Fabijan je postao velika zvijezda zahvaljujući videu na YouTubeu koji je postao viralni hit, kada je sa samo 7 godina zagrljen s bratićem na jednoj svadbi iz sveg glasa otpjevao stihove "Ja sam lola, prava slavonska".

''Lola mora imati pravu dušu i volit´ svoju Slavoniju'' izjavio je Fabijan za IN magazin.

Otkrio je i s kime bi od domaćih zvijezda jednog dana volio zapjevati na pozornici.

"Malo teško pitanje. Želja mi je od malena bila zapjevati s Krunoslavom Kićom Slabincem, ali nas je nažalost napustio. Volio bih sa Šimom Jovanovcem otpjevati neku slavonsku pjesmu ili sa Stankom Šarićem iz Najboljih Hrvatskih Tamburaša", priznao je Fabijan.

Svoj glazbeni talent usavršuje u glazbenoj školi koju pohađa tri godine.

''U glazbenoj školi sviram harmoniku, a ponekad kada dođem kući kad mi je na duši da hoću svirati nešto malo žešće, onda zasviram tamburu'', otkrio je Fabijan koji bi jednog dana želio postati poljoprivrednik.

"Volio bih se baviti i pjevanjem i poljoprivredom, uživam i u jednom i u drugom", zaključio je Fabijan.

Dnevnik.ba

28. listopad 2021 00:50