StoryEditor
Tužan dan

Preminula je June Brown, ikonična Dot Cotton iz EastEndersa

Piše Desk  /  04.04.2022., 15:36h
Zvijezda EastEndersa June Brown, najpoznatija po svojoj kultnoj ulozi Dot Cotton, umrla je u 95. godini, objavio je BBC.

Producenti EastEndersa oprostili su se od glumice na društvenim mrežama.

"Duboko smo tužni jer moramo objaviti da je naša voljena June Brown nažalost preminula sinoć. Nema dovoljno riječi da opišu koliko su June voljeli i obožavali svi u EastEndersima. Njena toplina, duhovitost i odličan humor nikada neće biti zaboravljeni", poručili su.

"Šaljemo svu svoju ljubav i najdublje suosjećanje Juneinoj obitelji i prijateljima. Vrlo blistavo svjetlo danas se ugasilo u EastEndersima. Počivaj u miru, najdraža naša June. Nikada nećeš biti zaboravljena."

Juneina obitelj također se oglasila u izjavi: "Naša voljena majka June preminula je mirno u svojoj kući u Surreyju u nedjelju navečer, okružena obitelji. Ljubazno bismo zamolili da se poštuje naša privatnost u ovom jako teškom vremenu za nas."

Rođena u Needham Marketu 1927. godine, June je za sebe stvorila blistavu karijeru u šoubiznisu uživajući u uspjehu na filmu, u kazalištu i na televiziji.

Najviše će je pamtiti po ulozi Dot Cotton u sapunici EastEnders. U siječnju 2008. postala je prva i jedina glumica u sapunici koja je sama snimila cijelu epizodu. Glumicu je za ulogu prvotno preporučio član glumačke ekipe Leslie Grantham, koji je glumio vlasnika Vica Dirtyja Dena.

June je 2020. otkrila da napušta svoju kultnu ulogu u sapunici nakon 35 godina, piše Index.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:04