StoryEditor
Jimmy Kimmel

Politizacija Oscara - Voditelj na ceremoniji prozvao Trumpa: "Nije li, ipak, vrijeme da odeš u zatvor"

Piše desk  /  11.03.2024., 11:20h

Predsjednik SAD Donald Trump nije uživao u ovogodišnjoj dodjeli Oskara.

- Stvarno loša politički korektna emisija večeras, i godinama - nepovezana, dosadna i vrlo nepravedna - rekao je Trump o dodjeli Oskara u objavi na Truth Socialu u nedjelju. 

- Zašto jednostavno ne daju Oskare onima koji ih zaslužuju? Možda će se tako njihova publika i TV gledanost vratiti sa dna -  nastavio je. Osim opaski o dodjeli nagrada, Tramp je također kritizirao i ovogodišnjeg domaćina Jimmyja Kimmela.

- Ima li goreg voditelja na Oskarima od Jimmyja Kimmela? Možda da ga se riješite i zamijenite s još jednim jeftinim propalim talentom s ABC-a, Georgeom Slopanopoulosom -  rekao je Trump u svojoj objavi. 

Njegova oštra kritika Kimmela i ovogodišnje ceremonije nije prošla nezapaženo, pa mu je voditelj odgovorio pred kraj ceremonije.

Uoči proglašenja filma godine Kimmel je sa svog mobitela pročitao poruku koju je Trump objavio pa rekao:

 - Možete li pogoditi koji je naš bivši predsjednik ovo napisao?" Nakon toga mu je zahvalio što gleda prijenos Oskara.

- Ali nije li, ipak, vrijeme da odeš u zatvor - dodao je, nakon čega je glasno reagirala publika.

I ranije je kritizirao Oskare

Ovo nije prvi put da Trump kritizira dodjelu Oskara. Tako je 2018., dok je još bio na dužnosti predsjednika, osudio ceremoniju i utvrdio da je to "najniže ocijenjeni Oskar u povijesti". "Problem je što više nemamo zvijezde – osim vašeg predsjednika (samo se šalim, naravno)!", napisao je na X-u tada.

A 2021. bivši predsjednik je dao izjavu u kojoj je iznio neke preporuke o tome kako Oscari mogu povećati svoju gledanost. "Vratite se 15 godina unatrag, pogledajte formulu koju su tada koristili, promijenite ime natrag u The Academy Awards, nemojte biti tako politički korektni i dosadni, i učinite to kako treba. Također, vratite sjajnog domaćina", rekao je Trump.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:56