StoryEditor
glasnogovornik Kremlja

Peskov: "Kada se Putin odmara u Sibiru i medvjedi mu se sklanjaju s puta"

Piše desk  /  23.03.2022., 19:44h
Iako se ruski propagandni stroj tijekom invazije na Ukrajinu nije pokazao učinkovitim kao što se predsjednik Vladimir Putin nadao, to nije uvijek bio slučaj.

Prije četiri godine, nekoliko tjedana nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ruska državna televizija bila je lansirala novu emisiju Moskva: Kremlj, koja je trebala dati dubinski pogled u život ruskog predsjednika i ojačati njegovu propagandu. Gost prve epizode emisije bio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, koji je ondje iznio neke u najmanju ruku zanimljive tvrdnje, prenosi Index.

"Regija Sibira u kojoj boravi naš predsjednik je zaista opasna i divlja. Sve je prepuno medvjeda i drugih divljih životinja. Naravno, uz predsjednika su tu i naoružani čuvari. Za svaki slučaj. Jer njemu ti čuvari ne trebaju. Medvjedi nisu idioti, znaju da se ne smiju ponašati neprikladno ispred Putina i sklanjaju mu se s puta", rekao je Peskov na pitanje gdje Putin provodi godišnji odmor.

U nastavku te epizode, koja je nakon ruske invazije na Ukrajinu opet postala viralna, novinari su pričali o beskrajnoj ljubavi Vladimira Putina prema ljudima.

"On ne samo da voli djecu. On voli sve ljude", rekao je Peskov za kraj. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:55