StoryEditor
velika kladuša

Pastir Alen (31) traži ženu za ženidbu: Najdraže su mi Srpkinje, ovo je moj Facebook, hoću samo glasovne poruke

Piše desk  /  28.11.2021., 08:45h
Alen ima majku i kuću u Velikoj Kladuši, jako je vrijedan i požrtvovan za obitelj . Njegova buduća supruga imala bi muža pastira, a tko zna, možda je to bolje nego da je influencer. Nisu ni sve žene jednake, a Alen kaže da nije probirljiv

Alen Šakanović iz Velike Kladuše ima 31 godinu i bavi se ovcama. Čuvati stado ovaca nije nimalo lagan posao. Život na planini, borba s divljim zvijerima, oštra klima i samoća samo su neke od poteškoća s kojima se susreće.

- I dan i noć si tu, plus to je slabo plaćen posao. Ovako u jesen plaće pastirima se kreću oko 350 maraka. Ja imam 500 i jako sam zadovoljan gazdom. Napravio mi je kamp da budem u njemu, dok pastiri običnu budu u šatorima. Jedino je samoća problem. Ja bih se, brate, rado oženio i ako možete pomoći da se čuje za to, kazao je Oslobođenje ovaj mladi pastir, ne skidajući oka sa stada od 400 ovaca.

Alen ima majku i kuću u Velikoj Kladuši, jako je vrijedan i požrtvovan za obitelj. Njegova buduća supruga imala bi muža pastira, a tko zna, možda je to bolje nego da je influencer. Nisu ni sve žene jednake, a Alen kaže da nije probirljiv.

- Ma mogu pristati na sve, i da je bila udavana, pa nek’ je i s djecom, nek’ samo zna čuvati kuću i da spremiti ručak. Jedan moj kolega pastir iz Bosanske Krupe je oženio Srpkinju. Em je ona lijepa, vrijedna, a još kako hranu sprema. Ja bih najviše volio da se nađe takva i za mene, volim Srpkinje, njih možda i najviše, ispričao je Alen.

Vjetar zavija grmečkim padinama pa se za njega krilima hvataju orlovi. Medvjede viđa svaki dan, ali ne diraju u ovce. Pastir se plaši jedino vukova, ali kaže da ih, srećom, odavno nema.

- Samoća je ipak najgora, toliko budem sam da zaboravim pričati. Zato neka mi se jave na Facebook Alen Sakanovic, vidjet će profil, samo su slike ovaca u cvjetnim okvirima. Ali, neka ne pišu, neka pošalju glasovne poruke, zamolio je Alen na kraju.

Dnevnik.ba

27. studeni 2023 03:55