StoryEditor
orašje

Otvoreni 28. Dani hrvatskog filma ‘Ivo Gregurević‘ u Orašju

Piše fena  /  27.08.2023., 11:09h

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto otvorila je u subotu u Orašju 28. Dane hrvatskog filma "Ivo Gregurević" koji će trajati do 3. rujna.

Tom prigodom predsjedateljica Krišto je kazala da su Dani hrvatskog filma u Orašju mjesto susreta, umjetničke inovacije i kulturne raznolikosti gdje, u srcu Posavine, ljubitelji sedme umjetnosti iz cijelog regije imaju priliku doživjeti magičnu atmosferu filmskog festivala koji ističe bogatstvo kreativnosti i raznolikosti filmske industrije.

"Sama činjenica da se radi o 28. po redu Danima hrvatskog filma govori o tome da se radi o kulturnoj manifestaciji koja ima bogatu i dugu tradiciju, ali naravno i o kulturnoj manifestaciji koja je kroz svoje sadržaje učinila Orašje i Posavinu prepoznatljivim mjestom u Bosni Hercegovini za sve njene goste i posjetitelje. Stoga biti ovdje ne ide, a ne spomenuti se i vratiti sjećanje na njenog utemeljitelja velikana hrvatskog glumišta Ivu Gregurevića. Upravo taj velikan, njegova ideja, njegova energija i entuzijazam koji je imao doveo je do toga da je ova mala, kako kažu posavska fešta, prerasla u jednu respektabilnu kulturnu manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj gostiju koji uz bogat i sadržajan program ovih dana hrvatskog filma promoviraju hrvatsku kulturu kao dio ukupnog hrvatskog identiteta u Bosni Hercegovini. Stoga na poseban način želim reći da su to sve vrijednosti koje svi zajedno moramo znati i njegovati i čuvati", poručila je predsjedateljica Krišto.

Na kraju obraćanja čestitala je organizatorima manifestacije kroz koju sve u BiH podsjećaju i ukazuju na važnost umjetnosti, filma i kulture, prioppćeno je iz Ureda predsjedateljice Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:17