StoryEditor
popularni glumac

Otkriven uzrok smrti Matthewa Perryja

Piše desk  /  16.12.2023., 09:30h

Matthew Perry umro je od posljedica konzumacije ketamina i utapanja, piše Daily Mail.

Glasnogovornik mrtvozornika u Los Angelesu rekao je: "Odjel za medicinsku istragu (DME) okruga Los Angeles utvrdio je uzrok smrti 54-godišnjeg glumca Matthewa Langforda Perryja kao akutne učinke ketamina. Čimbenici koji su doprinijeli smrti g. Perryja uključuju utapanje, bolest koronarne arterije i učinke buprenorfina (koristi se za liječenje poremećaja upotrebe opioida)."

Smrt se smatra nesretnim slučajem. Točan način uzimanja droge nije poznat, no strani mediji navode da je Perry prije smrti bio podvrgnut terapiji infuzijom ketamina, navodno zbog depresije i anksioznosti. Obdukcija također napominje da nije bilo "nikakvih znakova traume ili sumnje na zlodjelo".

Nisu ga prebacivali u bolnicu, proglasili su ga mrtvim na mjestu događaja

Perry je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu 28. listopada. Njegovo tijelo pronađeno je u jacuzziju. 

Toga jutra Perry je bio na popularnom Pickleballu (igra slična tenisu). Potom je poslao asistenta da obavi neke stvari za njega, a kad se vratio otprilike dva sata kasnije, našao je Perryja mrtvog te pozvao hitnu pomoć. 

Liječnici su pokušali spasiti Perryja dok je još bio u jacuzziju, no pokušaji da ga ožive bili su neuspješni te su ga proglasili mrtvim na mjestu događaja. 54-godišnjeg glumca nisu prebacivali u bolnicu, potvrdila je tamošnja policija. 

Godinama se borio s ovisnosti

Mediji su tada pisali da je Perry u trenutku smrti kod kuće imao lijekove na recept, uključujući antidepresive i tablete protiv tjeskobe - ali ne i ilegalne supstance. U kući je pronađen lijek za kroničnu opstruktivnu plućnu bolest koji se uglavnom koristi kod emfizema i kroničnog bronhitisa.

Perry je bio pušač i borio se s ovisnošću o alkoholu i opijatima, ali je tvrdio da je prije smrti bio čist. O svojoj ovisnosti pisao je i u memoarima Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir.

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Chandlera Binga u seriji Prijatelji, koja se prikazivala 10 sezona na NBC-ju od 1994. do 2004., a koja je i dandanas vrlo popularna. U seriji su glumili i Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 06:34