StoryEditor
priča iz sirije

Otac s Downovim sindromom uložio sve u budućnost sina: "Postao je liječnik!"

Piše desk  /  29.12.2021., 12:11h
Svu svoju ušteđevinu od posla Jad je skupljao kako bi svom sinu jednog dana pružio blistavu budućnost i odlazak na fakultet. U tome je uspio, a njegov sin mu je zahvalan što je postao stomatolog i radi ono što voli

Uobičajena zabluda o osobama s Downovim sindromom je  da ne mogu imati djecu. Žene s Downom mogu roditi djecu, a u iznimno rijetkim slučajevima i muškarci mogu postati očevi. Jad Issa, muškarac s Downovim sindromom iz Sirije, ne samo da je dočekao dijete sa svojom ženom, već ga je i odgojio da bude liječnik.

Kad se rodio Jadin sin Sader, svi su bili presretni, a s obzirom da se radilo o prvom djetetu Jad kaže kako su ga malo i razmazili.

Sader se uvijek rado prisjeća da se kao dijete osjećao jako voljenim i da bi njegov otac provodio vrijeme s njim igrajući razno razne igre. 

Jad je uložio sav svoj trud kako bi njegov sin ostvario svoje snove. Radio je u mlinu za pšenicu te je počeo štedjeti novac za sinov fakultet. Učinio je sve što je bilo u njegovoj moći kako bi uzdržavao svoju obitelj, a prema Saderovim riječima, očev naporan rad i predanost da mu pruži najbolju moguću budućnost inspirirali su ga da postane liječnik. 

- Mislim da bih bio mnogo manje uzbuđen zbog života i mnogo manje strastven u onome što radim da nisam imao svog posebnog oca - napisao je uz fotografiju sa svojim tatom.

Sader je sada stomatolog, što je jedna od najboljih i najplaćenijih karijera u Siriji, a Jadovoj sreći nema kraja. 

Dok je njegov sin još studirao, Jad bi ljudima ponosno govorio: 'moj sin je liječnik'.

Pričajući o mami i tati, Sader je rekao da unatoč tome što su desetljećima zajedno, ljubav između njegove mame i tate i dalje je kao da su se jučer vjenčali. Oni se savršeno razumiju. Vole ići zajedno u šetnje, a ponekad samo sjede i razgovaraju satima, piše Brightside.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 10:21