StoryEditor
Viralni video

Optička iluzija zbunila društvene mreže: "Ne shvaćam što se događa!"

Piše Desk  /  26.11.2021., 11:10h
Viralni video sada je skupio više od 4,9 milijuna pregleda te gotovo milijun lajkova, a mnogi korisnici nisu mogli shvatiti što se događa.

Adeline redovito objavljuje "iznenađujuću, neobičnu i čudnu umjetnost" na svom TikTok profilu @mysweetadeline, ali jedan od njezinih najnovijih videa izazvao je zabunu među korisnicima te mreže, prenosi Večernji.hr.

U videu, Adeline pokazuje nešto što se čini kao crtež umjetničke galerije, ali dok ona pomiče kameru čini se kao da se i soba pomiče.  Objasnila je da se ovaj fenomen naziva "obrnuta perspektiva", kako prenosi Mirror.

"Ne znam za vas, ali ja sam fascinirana optičkim iluzijama. Danas sam se igrala s nečim što se zove obrnuta perspektiva i napravila sam malu umjetničku galeriju", rekla je Adeline te na kraju vide otkrila da je 'crtež', zapravo 3D struktura.

Viralni video sada je skupio više od 4,9 milijuna pregleda te gotovo milijun lajkova, a mnogi korisnici nisu mogli shvatiti što se događa.

"Kad gledam sa strane, vidim to normalno, ali u sredini, to je iluzija", komentirala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik rekao: "Boli me mozak jer vidim oboje u isto vrijeme."

"Moj mozak se prebacuje s gledanja iluzije na razbijanje svake dvije sekunde, pomalo mi se vrti u glavi", glasio je jedan komentar.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:36