StoryEditor
Ljubimci

Odbjegli pas iz vrtića za pse došao doma i zvonio u nadi da će mu netko otvoriti

Piše Desk  /  02.04.2022., 11:02h
Obitelj Henson, koja je uživala u odmoru u Las Vegasu, nije očekivala da će se itko pojaviti na pragu njihove kuće u Kansas Cityju, a kamoli njihov pas Dexter.

Jeremy i Sarah Henson svog psa su 16. veljače ostavili u vrtiću za kućne ljubimce. Nedugo zatim na pametnim telefonima dobili su obavijest aplikacije koja upravlja kamerama u njihovom domu. Kamera za zvono na ulaznim vratima pokazala je Dextera kako šapama udara o vrata i čudi se zašto ne može ući u svoj dom.

"Nije me iznenadilo što je pred vratima, ali sam se pitao kako nitko u vrtiću ne zna da je nestao ili me o tome nisu obavijestili pa sam ih nazvao", ispričao je Jeremy Henson za WDAF.

Petogodišnji Dexter navodno je uspio preskočiti visoku ogradu vrtića te je tako pobjegao. 90 minuta je putovao do doma. Pozvonio je kako bi dao do znanja vlasnicima da se vratio i da želi u krevet. Kako nikoga nije bilo doma, netko je iz vrtića, nakon Jeremyjevog poziva, došao po psa.

Mnogi psi imaju izvrsne navigacijske vještine i mogu zapamtiti lokacije na temelju mirisa i zvukova. Osim toga, Hensonovi često vode Dextera u duge šetnje, rekli su za WDAF, tako da je on dobro upoznat s tim područjem, piše Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:45