Kraljica Letizia, španjolski kralj Filip VI., predsjednik Republike Zoran Milanović, Sanja Musić Milanović.HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ/ LSD -
StoryEditor

Na Twitteru kažu da bi ovaj tip trebao biti rimski car. Javio im se neki Habsburg

Piše desk  /  19.09.2023., 11:54h

Muškarci na internetu danima pišu i raspravljaju o, pazite sad, Rimskom Carstvu.

Tisuće žena posljednjih dana svojim dečkima, muževima, očevima, prijateljima i drugima u sklopu novog viralnog trenda koji je zaludio internet postavlja pitanje - koliko često razmišljaju o Rimskom Carstvu. Na temelju njihovih odgovora, ako niste razmišljali o Rimskom Carstvu svaki dan ili barem tri do četiri puta mjesečno, niste normalni. Muškarci u ovim videima smrtno su ozbiljni dok govore o važnosti toga dijela povijesti, dok su žene uglavnom šokirane, prenosi Index.

Sada su se pojavili i potencijalni "kandidati" za rimskog cara.

U objavi koja je postala viralna na Twitteru jedan tip tvrdi da bi najveće pravo na titulu rimskog cara imao španjolski kralj Filip. 

Javio im se Eduard Habsburg

Dok su dečki raspravljali koliko prava na prijestolje rimskog cara ima Filip VI., u komentarima se javio Eduard Habsburg.

"Paaaaa", napisao je Habsburg, a njegov komentar lajkalo je nekoliko tisuća ljudi.

Eduard Habsburg je član plemenitaške obitelji Habsburg-Lothringen. No čak i njegovom logikom (s obzirom na to da su Habsburzi zaista bili carevi Svetog Rimskog Carstva) on je daleko od te maštarije. Naime, glava kuće Habsburg-Lothringen, odnosno nesuđeni austrijski car, trenutno je Eduardov daljnji rođak Karl Habsburg, unuk posljednjeg austrijskog cara Karla. 

Eduard Habsburg trenutno je mađarski ambasador pri Svetoj Stolici.

Dnevnik.ba

29. rujan 2023 13:22