StoryEditor
hrvatska noć

Na Hrvatsku noć u Frankfurtu stigao i izbornik Zlatko Dalić, publiku zabavljali brojni poznati izvođači

Piše desk  /  10.12.2023., 08:54h

Mnoštvo ljubitelja hrvatske glazbe i njihovih prijatelja okupilo se u subotu uvečer u prepunoj dvorani Suwag Energie Arena u Silostraße u Frankfurtu gdje se održao glazbeni događaj pod nazivom Hrvatske noć.

Na najvećem koncertu hrvatske glazbe izvan Domovine, koji je trajao deset sati nastupili su: Prljavo kazalište, Petar Grašo, Crvena Jabuka, Mladen Grdović, Zlatko Pejaković, Jole, Mate Bulić, Jelena Rozga, Siniša Vuco i Miroslav Škoro.

Pred okupljenu publiku, među kojima je i veliki broj uzvanika iz Hrvatske, najprije su izišli članovi Tamburaškog sastava ‘Dukati’ koji su nastupili kao predgrupa. Dukatima se na pozornici pridružio i Amerikanac Justus Reid koji je veliki zaljubljenik u Hrvatsku, u koju se prošle godine i doselio te nastupio na hrvatskom “Supertalentu”.

Na Hrvatskoj noći bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Publika je bila oduševljena njegovim dolaskom, a kad je izašao na pozornicu s Matom Bulićem nagrađen je velikim pljeskom.

Dalića je do pozornice pratilo nekoliko tjelohranitelja, a on je s pozornice Hrvatima zahvalio na “svim emocijama, radosti i ljubavi koju daju hrvatskoj reprezentaciji”.

– Prije točno godinu dana mi smo pobijedili Brazil, počeo je Dalić svoj govor, a publika ga je prekinula pjevajući stihove “zovi, samo zovi, svi će sokolovi…”.

– Podržite nas da uz vašu pomoć i pomoć svih Hrvata u svijetu, te uz Božju pomoć, opet napravio ponosnim hrvatski narod, hrvatske ljude i hrvatsku državu, poručio je Zlatko Dalić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:28