StoryEditor
Gastro Fest 2023

Na Gastro festu u Mostaru uz muziku hercegovački specijaliteti, palačinke, uštipci...

Piše fena  /  10.04.2023., 10:36h

Manifestacija “Gastro Fest 2023” bit će održana od 3. do 6. svibnja u Mostaru u poslijepodnevnim satima od 16 do 24 sata, a na njoj će se predstaviti mostarski ugostitelji, udruženja žena, kao i lokalni proizvođači zdrave i domaće hrane.

Mjesto održavanja festivala hrane je mostarska tepa koja se nalazi u neposrednoj blizini Starog mosta, što će dati posebnu čar i ljepotu ovom događaju.

- Ponuda će biti raznovrsna, od kave, domaćih sokova, džemova od plodova naše Hercegovine, meda, kolača, palačinaka, uštipaka, sira svih vrsta i mliječnih proizvoda, te mnoge slatke i slane delicije –  kazala je Feni Maja Kajtaz, direktorica JP "Tržnice-pijace" d.o.o Mostar.

Prodajnu cijenu izloženih artikala, kako ističe, određuju sami ponuđači, koji će se prilagoditi kupovnoj moći kupaca s ciljem da obje strane budu zadovoljne.

- Imat ćemo prije svega kvalitetnu robu za koju smo sigurni da će oduševiti sve koji je budu okusili - poručila je Kajtaz.

Osim toga, kaže, planirali su i razgovore sa svojim gostima.

- U programu su, pored ugodnog ambijenta i muzike, predviđeni razgovori s našim gostima koji će nam iz svog ugla dočarati i eventualno odati tajne dobro napravljenih hercegovačkih specijaliteta - Kajtaz.

Gastro fest bi, uz sve navedeno, trebao poboljšati i turističku sliku Mostara.

- Početak mjeseca svibnja je najljepši dio godine u Mostaru, gdje dolaze turisti u velikom broju. Istovremeno je organiziran i Sajam gospodarstva koji okuplja posjetioce iz cijele regije, a može se reći i svijeta, tako da će dio njihove posjete biti i odlazak u stari dio grada, čime ćemo im uljepšati boravak i učiniti ga nezaboravnim - naglasila je Kajtaz.

Pozvala je i sve građane da dođu i podrže ovaj festival.

- Gastro fest je novina u našem gradu i ovim putem pozivam građane Mostara i šire da nas posjete i učine da ovaj fest bude prepoznatljiv i dio tradicije za buduće generacije - poručila je Kajtaz.

Manifestaciju "Gastro fest 2023" organizira JP “Tržnice-pijace” d.o.o. Mostar u saradnji s Gradom Mostarom, a sudionici se mogu prijati do 17. travnja.

Dnevnik.ba

22. srpanj 2024 04:52